párkapcsolati erőszak

2017.08.29. 06:43

Sikeres az Áldozatsegítő Központ munkája

A fővárosban működő Áldozatsegítő Központhoz forduló ügyfelek visszajelzései alapján valóban személyre szabott segítséget kaptak, az intézmény tehát beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A Budapest VII. kerületében két hónapja megnyitott központot csaknem negyvenen keresték fel. A hozzájuk fordulók mintegy 40 százaléka nem budapesti volt. Ez is bizonyítja, hogy mielőbb szükség van más városokban is hasonló központok kialakítására, a tervek szerint Miskolcon és Szombathelyen nyílhatnak a következő áldozatsegítő központok – mondta a Magyar Hírlapnak az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Vízkelety Mariann fontosnak tartja, hogy a központ híre minél több olyan emberhez eljusson, aki valamely magas latenciájú bűncselekmény, például párkapcsolati erőszak, gyermekbántalmazás vagy az egyre terjedő digitális zaklatás áldozata.

Arra számítanak, hogy ezáltal kevesebb ilyen eset marad titokban, céljuk, hogy csökkenjen az ilyen típusú bűncselekmények száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!