Provokáció

2017.09.04. 12:06

Fidesz: a Jobbik magáévá tette Vona nyugdíjasokat sértő álláspontját

Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint az egész Jobbik magáévá tette az ellenzéki párt elnökének, Vona Gábornak a nyugdíjasokkal kapcsolatos álláspontját, „provokációját”.

A Jobbik más politikusai sem kértek még bocsánatot az idős emberektől – jelentette ki a politikus álláspontját alátámasztva.

A kormánypárti képviselő azután tartott sajtótájékoztatót, hogy hétfő délelőtt Csepelen nyugdíjasokkal találkozott. Úgy fogalmazott: a csepeli nyugdíjasok tiszteletet és megbecsülést várnak el mindenkitől, leginkább a politikusoktól.

Németh Szilárd több résztvevő véleményét is idézte Vona Gábor néhány héttel ezelőtti, nyugdíjasokról szóló Facebook-bejegyzéséről. Elmondta, volt, aki szerint a nyugdíjasokon keresztül a családokat támadták meg, mert a nagymamák a családok legfontosabb részét képezik, és „hogy jön valaki ahhoz, hogy a nagymamát egy ilyen vérben forgó szemű, agresszív valakinek nevezze”.

Volt, aki arról beszélt – folytatta -, hogy ha bármely kisebbségi csoportot „ilyen típusú támadás érhet” egy ellenzéki politikus részéről, akkor mi lesz, ha hatalomra kerülnek, meddig fognak elmenni, mit fognak megengedni maguknak.

A Fidesz alelnöke hozzátette: egy másik nyugdíjas véleménye szerint a Jobbik elnökének „provokációja” egy „tervezett program”, ezért is nem kér bocsánatot Vona Gábor.

Az Európai Bizottság elnökének a határvédelmi kiadások ügyében írt Vona-levélről Németh Szilárd kérdésre azt mondta: Vona Gábor kínjában már mindent csinál, napokkal a miniszterelnök Jean-Claude Junckernek címzett levele után „Orbán Viktor-epigonként” ő is gyorsan írt egyet, de „gyakorlatilag ez egy feljelentő levél”, amelyben „feljelenti az országot”.

„Kágébéla után jön Vona: Kágébéla elárult bennünket, Vona Gábor feljelent” – fogalmazott a Fidesz-alelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!