Ön is beleszólhat

2018.05.09. 14:47

Online konzultáció indul az EU jövőjéről

Az Európai Bizottság szerdától arról kérdezi a polgárokat, hogy szerintük milyen irányt vegyen a jövőben az Európai Unió.

Az Európa jövőjéről szóló vita keretében sorra kerülő konzultációt 27 uniós tagállam közel száz állampolgára készített elő, akik együtt döntöttek arról, hogy milyen kérdéseket intézzenek európai polgártársaikhoz.

„A közelgő európai parlamenti választás miatt itt az ideje eldönteni, hogy milyen legyen a 27 tagú Európai Unió. Bármi is történjen, Európát az európaiaknak kell felépíteniük” – közölte szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A felmérésben minden európai számára felteszik a kérdést: milyen jövőt akarnak maguknak, gyermekeiknek és uniónak?

Itt az ideje, hogy az európaiak hallassák hangjukat az őket érintő kérdésekben, és elmondják, vezetőik mit tegyenek ezek ügyében

- fogalmazott Juncker.

A tájékoztatás szerint az internetes konzultáció párhuzamosan fut majd az Európai Bizottság és a tagállamok szervezésében zajló civil párbeszédekkel is. 2012 óta csaknem 700 ilyen nyilvános vitát rendeztek 160 városban Európa-szerte, és mostantól a jövő májusi EP-választásokig még gyakrabban tartanak majd ilyeneket, mintegy 500 további rendezvény megszervezését tűzte ki célul a bizottság.

Az online konzultáció ide kattintva érhető el (a megfelelő nyelvet fölül, a Bizottság emblémája mellett tudja beállítani).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!