nagy fogás

2018.10.29. 21:08

Herointanyákra csapott le a spanyol rendőrség Barcelonában

A migránsok csempészésére és kábítószer-kereskedelemre használt, lepusztult épületeket több mint 700 nyomozó fésülte át.

Herointanyákra csapott le hétfőn a spanyol rendőrség Barcelonában, a nagyszabású hatósági akcióban legkevesebb 55 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A migránsok csempészésére és kábítószer-kereskedelemre használt, lepusztult épületeket több mint 700 nyomozó és a helyi rendőrség 150 tagja fésülte át a drogellenes razzia keretében – közölte a Mossos d'Esquadra katalán regionális rendőrség Twitter-oldalán.

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő fotóriporterének beszámolója szerint rengeteg állig felfegyverzett rendőrt lehetett látni, akik gyanúsítottakat kísértek rendőrségi furgonokba. A reggel nagy részében rendőrségi helikopterek köröztek Barcelona felett.

A hatóságok szerint a mostani műveletet a lakóházakban üzemelő kábítószer-kereskedelmi láncok tevékenységét feltárni hivatott, két évig tartó nyomozás előzte meg.

Egy barcelonai bíróság 40 házkutatási engedélyt állított ki a „droglakásokként” is ismert épületek átvizsgálására a központi fekvésű Raval és Gotic negyedekben.

Az utóbbi évek egyre rosszabbodó bűnügyi statisztikái tükrében a barcelonai lakosok a közbiztonság megingását részben az illegális házfoglalásoknak tulajdonítják. Az ilyen módon elfoglalt épületeket ugyanis gyakran bűnözők használják kábítószerek – leginkább heroin – kereskedelmére vagy fogyasztására.

A katalán rendőrség a hétfői razziát megelőzően jelentette be, hogy a hatóságok az utóbbi két évben száz ilyen lakást számoltak fel, és 139 feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!