nyílt csata

2019.10.13. 23:46

Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz-KDNP szövetsége

A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarország bizalmát. Tarlós Istvánról azt mondta, hogy kirángatta Budapestet a csődhelyzetből.

A listás szavazatokat tekintve a Fidesz-KDNP szövetség 50 százalék felett végzett – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváróján. A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarország bizalmát. Tarlós Istvánról azt mondta, hogy kirángatta Budapestet a csődhelyzetből.

Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki nyert, elsőként a Fidesz és a KDNP színeiben nyertes polgármestereknek – kezdte beszédét Orbán Viktor az Origo beszámolója szerint. A miniszterelnök azt mondta: Budapest vesztett egy főpolgármestert, de ő nyert Tarlós István személyében egy tanácsadót.

Ez egy nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, olyan, amilyennek egy pártok közti versenyre épülő demokráciában lennie kell – értékelt Orbán Viktor.

Gratulálok Tarlós Istvánnak. Kirángatta a várost a csődhelyzetből, neki köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van, büszkék lehetünk rá.

A listás szavazatokat tekintve 50 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz és a KDNP szövetsége – mondta a miniszterelnök.

Ma a fővárosiak úgy döntöttek, valami más következik. Az ország és Budapest érdekében készen állunk az együttműködésre

– folytatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök köszönetet mondott a vidéki Magyarországnak. A megyei közgyűlések közül 19-ből 19-et nyert a Fidesz, a megyei jogú városokban 23-ból 13-at – hívta fel a figyelmet.

Nem egyszerűen köszönöm, hanem meghatódottan köszönöm a bizalmat, amit a vidéki Magyarországtól kaptunk – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megemlékezett arról is, hogy az 5 ezer lakosnál nagyobb településeknek több, mint a felében a fideszes polgármesterjelölt nyert.

Beszéde végén a miniszterelnök újból köszönetet mondott az aktivistáknak, akik segítségével a Fidesz továbbra is 50 százaléknál erősebb az országban.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b3) és Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester (j2) kezet fog a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögöttük Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j).

Ezek is érdekelhetik