Járvány

2021.01.13. 13:10

Kétoldali tüdőgyulladással kórházba szállították az örmény elnököt

Több mint egy hete derült ki, hogy a 67 éves Szarkiszján és a felesége is elkapta a koronavírust, amikor gyerekeikkel és unokáikkal együtt Londonban szilvesztereztek.

A koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladással egy egyesült királyságbeli kórházba szállították Armen Szarkiszján örmény elnököt – közölte szerdán az elnöki hivatal.

Több mint egy hete derült ki, hogy a 67 éves Szarkiszján és a felesége is elkapta a koronavírust, amikor gyerekeikkel és unokáikkal együtt Londonban szilvesztereztek. A politikust eddig „otthoni körülmények között” ápolták az Egyesült Királyságban.

Az elnöki hivatal szerdai tájékoztatása szerint a politikusnál a koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladás alakult ki, magas láza van.

Szarkiszjánt két éve választották elnökké, előtte Örményország londoni nagykövete volt, és családjának egy része most is az Egyesült Királyságban él.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerdai összesítése szerint mintegy hárommillió lakosú dél-kaukázusi köztársaságban eddig 163 128 fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe 2951-en haltak meg. A nyáron Nikol Pasinján örmény miniszterelnök is átesett a fertőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!