Ország-világ

2021.02.18. 12:53

Őrizetbe vettek egy kórházi orvost, aki lopott koronavírus-gyógyszerekkel üzletelt

A kórházban dolgozó doktor olyan szereket adott el a betegeknek, amelyeket csak kórházban, orvosi felügyelet mellett lehetne alkalmazni.

A megalapozott gyanú szerint az orvos egy korábbi páciensének közreműködésével, a COVID-19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket ellenszolgáltatásért cserébe, rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen értékesítette – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az orvos ezzel az egészségügyi intézmény készletét csökkentette és ezáltal a kórházban koronavírus betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki.

Ezen túlmenően azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a fenti gyógyszereket jogellenesen értékesítették.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő – (ház)kutatásokkal egybekötött – akciót hajtott végre.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség

az ügyben eddig összesen 5 embert állított elő, két személyt – köztük az orvost – őrizetbe vett, kihallgatásuk folyamatban van.

Az esetleges személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések indítványozásával kapcsolatban még a mai napon döntés lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!