Feszült hangulat

2022.08.20. 22:52

Nem tudni, hol az állítólagos gazdatüntetésre várt traktorflotta

Lökdösődés és lincshangulat is kialakult a Szabó Bálint által szervezett augusztus 20-i gazdatüntetésen, amikor egy ingerült résztvevő szóvá tette, hogy estig egyetlen traktor sem érkezett meg a beígért több száz munkagépből – írta a Mediaworks Hírcentrum.

Szabó Bálint az augusztus 20-i gazdatüntetésen

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Miután a gazdatüntetésként meghirdetett augusztus 20-i tüntetésre egyetlen traktor sem érkezett meg a korábban beígért több száz munkagép közül, egyre feszültebb lett a hangulat, sőt estefelé már lincshangulat és lökdösődés is kialakult.

Az egyik résztvevő azt hányta a szervező Szabó Bálint szemére, hogy átverés az egész, s mikor arra kérte a szegedi önkormányzati képviselőt, hogy legalább egy olyan traktorost hívjon fel, aki éppen Budapest felé tart a járművén, Szabó ezt nem tudta vagy nem akarta megtenni.

Ehelyett néhány demonstráló a szavát felemelő fiatalembert kezdte szidalmazni és fizikailag inzultálni, ám végül komolyabb tettlegesség nem történt. A Vadhajtások felvételt is készített az esetről.

A nagyjából száz főt megmozgató eseményen Szabó Bálint korábban azt állította a Mediaworks Hírcentrum helyszíni tudósítójának, hogy éjfélre mintegy háromszáz traktor ér Budapestre, azt követően pedig a munkagépek és a demonstrálók a pesti alsó rakpart Parlamenthez közeli részére vonulnak, ahol a szervező tevei szerint legalább másnap reggelig maradnak.

Bár Szabó azt nyilatkozta, hogy mindössze három–öt órán belül megoldódik az alsó rakpart szabaddá tétele, azonban az útszakaszt az augusztus 20-i tűzijáték miatt már péntek este lezárták, s mivel a show-t nem törölték el, hanem csak egy héttel elhalasztották, a kint lévő berendezéseket nagy valószínűséggel nem fogják elszállítani.

Érdemes felidézni: Szabó Bálinttal kapcsolatban a napokban írta meg a Mediaworks Hírcentrum, hogy a gazdákon nyerészkedve próbálta volna megszerezni az egykori szocialista politikus a nekik járó agrártámogatások egy részét.

A szegedi önkormányzati képviselő egyébként igazi politikai kalandor: miután kacskaringós közéleti pályafutását fideszesként kezdte, hamar átlépett az MSZP-be, de egy néhány éves kitérő után (amely alatt porszívóügynökként is dolgozott) volt a DK szegedi szóvivője is. Több botrányos ügye közül a legutolsó a legfantazmagórikusabb. Állítása szerint, amikor tavaly év elején egy alkalommal futni indult, két maszkos-kapucnis férfi azt közölte vele, ha a családjának jót akar, akkor azonnal induljon el gyalogosan Romániába. Útközben állítólag elkábították, majd arra ébredt, hogy egy égő szalmabálán fekszik, s a cipőfűzőjével van kikötve egy villanyoszlophoz. Azt nem tudni, hogy mindezt Szabó elismételte-e a hatóságoknak is az eltűnésével kapcsolatban, de az biztos, hogy eljárás indult ellene hamis tanúzás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában