Csatornák

2022.12.21. 09:14

Vidéken is épül a dollármédia Soros György támogatásával

Nemcsak az országos baloldali sajtótermékekhez gurulnak a dollárok, vidéken is épül a dollármédia.

Soros György beszédet mondott a Világgazdasági Fórum éves ülésén 2020. január 23-án a kelet-svájci Davosban.

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

Lassan összeszámolni is lehetetlen, hány magyarországi baloldali médiumhoz gurulnak a külföldi dollárok. Mindez azonban csak a nagykép egy része, ugyanis mindeközben vidéken is épül a dollármédia. Természetesen Soros György támogatásával. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet idén márciusban beszámolt, az Open Society Foundationsnek egy külön „független” újságírást támogató programja is van. Ennek keretében például 2020-ban egy sor vidéki baloldali médiumot is finanszíroztak Soros Györgyék, amelyek helyben egyértelműen a kormányváltást igyekeztek elősegíteni: Szabad Pécs, Nyugat, Enyugat, Debreciner, Szegeder, Veszprém-Kukac.

Nem ez az egyetlen finanszírozási csatorna, amelyen keresztül külföldi pénzek érkezhetnek vidéki balliberális médiumok munkatársaihoz. A Transparency International 2019-es jelentése szerint ugyanis „a 7. mentorprogram során negyedik alkalommal volt lehetőségünk arra, hogy vidéki szerkesztőségeket is bevonjunk a munkánkba. Örömmel és büszkén működünk együtt a szombathelyi nyugat.hu-val, a debreceni Debrecinerrel és a pécsi Szabad Péccsel.” 

Az említett nyugat.hu egyébként régóta dollármédiumként funkcionál, hiszen már 2017–2018-ban összességében több mint 20 millió forintot kaptak Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától. 

További részleteket az Origo cikkében olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában