Érvek

2023.03.23. 21:15

Orbán Balázs elmagyarázta, mi a baja hazánknak a svédekkel

Tette mindezt több svéd magas rangú politikustól származó idézettel.

Forrás: Facebook

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök nem érti, hogy Magyarország miért döntött úgy, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, és csak utóbbit hagyja jóvá. Válaszul Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magas rangú politikustól származó idézettel mutatott rá a közösségi oldalán arra, hogy tulajdonképpen mi is hazánk problémája – adta hírül a Magyar Nemzet.

Azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek – írta közösségi oldalán Orbán Balázs.  

Segítünk megérteni néhány példával – tette hozzá:
2021. március 3. 

Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök): 
„Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.”  

2021. június 30.  

Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter): 
„Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.”  

2022. május 10.  

Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter): 
„Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.” 

Jó reggelt, Stockholm!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában