Meghívás

2023.06.14. 12:49

Szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz pátriárka

A pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

MW

I. Bartholomaiosz, Konstantinápoly ökumenikus pátriárkája az ortodox húsvéti liturgiát vezeti az isztambuli patriarchátusi templomban, a Szent György-székesegyházban 2021. április 2-ára virradó éjjel

Forrás: MTI/EPA pool

Fotó: Erdem Sahin

A Pannonhalmi Főapátság meghívására szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka - közölte a főapátság.

Azt írták: a pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

Bartolomaiosz lesz a szeptember 22-én Pannonhalmán a békéről szóló nemzetközi ökumenikus konferencia főelőadója.

Az egyházi vezető magyarországi tartózkodása során felkeresi a bakonybéli bencéseket, majd isteni liturgiát végez Pannonhalmán.

Budapesten találkozik a társadalmi és politikai élet képviselőivel, valamint előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös, ökumenikus és vallásközi teremtésvédelmi konferenciáján - olvasható a közleményben.

A pátriárka legutóbb 2021 szeptemberében látogatott Magyarországra, amikor részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

I. Barolomaiosz 1991 óta áll az Egyetemes Patriarchátus élén mint az ortodox egyházi vezetők között a tiszteletbeli elsőbbséget élvező pátriárka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában