Elszólta magát

2023.06.21. 17:24

Ujhelyi lebuktatta a migránskvótát tagadó baloldalt

A baloldal kiáll a kötelező migránskvóta mellett, pedig még szavazói többsége sem kér a brüsszeli ötletből.

MW

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mi nem vagyunk ilyen típusú befogadásra kész állam, éppen ezért találta ki azt a lehetőséget az Európai Unió, hogy akkor szolidaritásból azok az országok, akik nem akarnak befogadni, azok járuljanak hozzá a közös határvédelemhez és a közös migrációs politikához. Őszintén megmondom, nem értem, hogy ezzel mi a baja a kormányzatnak, hiszen ez a magyar érdek, és ez a közös európai érdek

– mondta Ujhelyi István a Klubrádióban a kötelező migránskvótával kapcsolatban.

A bukott, korábban MSZP-s, mára független EP képviselő ezt követően a műsorvezető Bolgár Györggyel megállapította, hogy a 20 ezer euró - amit a be nem telepített migránsok után fejenként kellene fizetni – nem is nagy összeg a magyar költségvetésnek.

Ujhelyi István kijelentése már csak azért is érdekes, mert a baloldalon a mai napig tagadják a migránskvótát – írja a Magyar Nemzet

De azzal, hogy Ujhelyi megvédte az új brüsszeli migránskvótát, még a baloldali szavazók akaratával is szembement. 

A Nézőpont Intézet nemrég készített elemzésében ugyanis megállapította: a magyarok több mint háromnegyede (77 százalék) egyetért azzal, hogy az ország területére az Európai Unió csak a magyar kormány hozzájárulásával küldhessen menekültkérelmet benyújtó bevándorlókat. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában