Együttműködés

2023.07.04. 23:28

Azbej Tristan: Afrika jövője kihat a mi jövőnkre is

A Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára közölte, a kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a politikai jelenléte megerősítésére az afrikai Száhel-övezetben.

MW

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára beszédet mond a Jordániában menekültként élõ üldözött keresztények kézmûves termékeit árusító adománybolt megnyitóján a budapesti Piarista Gimnázium épületében 2022. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az afrikai Száhel-övezet szerepe egyre fontosabbá válik humanitárius, migrációs, biztonsági, külgazdasági szempontból, ezért a magyar kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a politikai jelenléte megerősítésére a térségben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Azbej Tristan emlékeztetett, a Hungary Helps Program a régió több országában indított humanitárius és gazdaságfejlesztési programokat, legutóbb Nigerben a katolikus egyház iskolájában adtak át humanitárius adományt.

Megerősítették a konzuli jelenlétet a térségben, múlt héten Magyarország és Niger védelmi együttműködést kötött - írta. 

Az államtitkár bejegyzése szerint Máthé László Eduárd személyében a szubszaharai térségben megvalósuló tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztost neveztek ki.

Továbbá Magyarország keresi a Szudánban egyre súlyosabb mértéket öltő erőszak regionális hatásaira adható humanitárius választ - írta.

Azbej Tristan kiemelte: "Afrika jövője kihat a mi jövőnkre is. Elvünk, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van".


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában