Összefoglaló

2023.07.16. 07:39

Kordonok és inzultusok nélkül zajlott az idei Pride (videó)

Békésen, sőt lényegében beszólások nélkül gyalogolhattak végig az Andrássy úton a 2023-as Pride felvonulás résztvevői – ezt tapasztalta a Mediaworks helyszínen forgató stábja. Ennek fényében ironikus, hogy a vonuláson jelenlévő és azt követően beszédet tartó Karácsony Gergely azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha Magyarországon üldöznék az LMBTQ-embereket.

MW

A 28. Budapest Pride résztvevői vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Számos más baloldali politikus – köztük Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes – is kilátogatott a rendezvényre.

Jelen volt David Pressman budapesti amerikai nagykövet is, aki az úgynevezett Pride-hónap nyitórendezvényén a kormánnyal szemben erősen elfogult, személyeskedő politikai beszédet mondott. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Reagált a kormány a tegnapi pride-felvonulásra

„A pride a résztvevők magánügye. Magánügyekkel a kormány nem foglalkozik. A felnőttkor elérése után mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja” − válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amikor arról érdeklődött a Magyar Nemzet, hogy mi a véleménye a kormánynak a tegnapi felvonulásról. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kiemelte azt is: a gyermekekre irányuló szexuális propagandát károsnak és veszélyesnek tartjuk. A gyermekek védelme közügy, ezért a kormány a gyermekvédelmi törvény minden rendelkezését változatlan formában fenntartja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában