Már nem is furcsa

2023.07.21. 18:50

Megfeledkeztek 4 milliárd forintról az ellenzéki pártok

A 2022-es országgyűlési választás kampányára egy olyan finanszírozási modellel készülhetett fel a magyarországi baloldal, amely nemcsak a hatályban lévő törvényeknek, de a rendszerváltoztatás utáni magyar szuverenitásvédelemnek is ellentmond - nyilatkozta Tóth Erik, az alapjogokért Központ elemzője a Magyar Nemzetnek.

MW

Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője (k) beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mellett mindenkinek észre kellett vennie azt a közös ellenzéki kampánygépezetben, hogy a szabályos és törvényileg meghatározott állami támogatáson túl, közel 4 milliárd forintot pluszban betoltak a baloldal kampányába külföldről. Ez az ő közös felelősségük, ezért egymásra mutogatás helyett inkább azon kellene gondolkozniuk, hogy miként szeretnének a jövőre esedékes önkormányzati választásra ráfordulni 

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, miután a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pártközi vitafórumán több ellenzéki politikus is éles kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergely 99 Mozgalomához érkezett 506 millió forintos adománnyal kapcsolatban. 

Hozzátette: a 2022-es országgyűlési választás kampányára egy olyan finanszírozási modellel készülhetett fel a magyarországi baloldal, amely nemcsak a hatályban lévő törvényeknek, de a rendszerváltoztatás utáni magyar szuverenitásvédelemnek is ellentmond. 

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában