Guruló dollárok

2023.08.28. 08:47

Az amerikaiak háborúpárti álláspont irányába vinnék Magyarországot

Az Egyesült Államokból azért érkeznek a „guruló dollárok”, hogy Magyarországot az amerikai háborúpárti álláspont irányába mozdítsák el – mondta a Századvég politikai elemzési igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

MW

David Pressman amerikai nagykövet érkezik Weisz Árpád egykori labdarúgó és edző budapesti szobrának avatására a X. kerületi Eiffel Műhelyházhoz 2023. május 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mint Kiszelly Zoltán politológus fogalmazott, a Joe Biden-féle amerikai vezetés egyfolytában azt hangoztatja, hogy a háborút Ukrajnának kell megnyernie, ez pedig az eddigieknél is több fegyver küldését jelenti.

David Pressman személyében igazi politikai aktivistát küldtek nagykövetnek Budapestre, akinek az a feladata, hogy Magyarországgal elfogadtassa az amerikai kormány álláspontját, a genderideológia és a háború kérdésében egyaránt

– mondta a politológus, aki ezt provokációnak nevezte.

KISZELLY Zoltán
Kiszelly Zoltán, a Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány A válságok kora - Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben című konferencián a Várkert Bazárban 2022. január 17-én
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Kifejtette, hogy az 

Egyesült Államok a jelenleg zajló világpolitikai átrendeződés nyertese kíván lenni, Kína „köszöni szépen, jól van”, és miközben a háborúval e két ország erősödik, Európa gyengül, ám erről csak Magyarországon szabad beszélni.

Emiatt törekszik Biden kormánya arra, hogy a „guruló dollárok” segítségével hatalomra juttassa azt a baloldalt, amelyet a magyar választók leszavaztak – tette hozzá.

Ugyanakkor látni kell, hogy Joe Biden elnöksége alatt az amerikai társadalom megosztottá vált, sokan csalódtak az elnökben, tekintettel arra, hogy a genderideológia köré szerveződő baloldal korlátozza a szabadságjogokat

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az elmúlt héten Magyarországon Orbán Viktorral interjút készítő Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér épp ez ellen emelte fel a hangját.

Kiszelly Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy 

Amerikában is jelentősen nőtt az új, alternatív kommunikációs platformok népszerűsége, nézettsége, hiszen Carlson Donald Trump korábbi amerikai elnökkel a Twitteren közvetített beszélgetését mintegy 261 millió ember követte, míg a többi republikánus elnökjelölt televíziós vitáját ennek töredéke.

Hozzátette, Magyarország felkerült a politikai térképre azzal, hogy a patrióta amerikai szárnnyal működik együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában