Szélsőségesek telepedtek a tüntetésekre

2023.09.03. 07:55

Elemző: kormányellenes célok állnak a diákok és a tanárok megmozdulásai mögött

Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a tanárokért való kiállás álarca mögé bújva, a diáktüntetések a magukat haladónak hívó erők politikai céljait szolgálják, ami miatt bukásra vannak ítélve, hiszen ezeknek nincs Magyarországon társadalmi támogatottsága.

MW

Az Országos Közös Akarat (OKA) alapítói a színpadon a civilek és szakszervezetek Országos tanévnyitó címmel tartott demonstrációján a Kossuth téren 2023. szeptember 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem az oktatásért, hanem zavaros kormányellenes célokért tüntet a diákok hangos kisebbsége, éppen ezért kudarcra vannak ítélve ezek a megmozdulások – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője. A szakértő a lapnak úgy fogalmazott: az úgynevezett pedagógusdemonstrációk, ezzel együtt a diáktüntetéseknek hívott kormányellenes megmozdulások a zavaros, ötletszerű, progresszív aktuálpolitikai célok miatt szükségszerűen kudarcra vannak ítélve. „Hitelességi problémáik vannak, hisz már a tavasszal világossá vált, hogy nem az oktatásért aggódó tanárok és diákok tüntetnek a főváros utcáin, hanem a baloldali pártok bénultsága miatt kétségbeesett, ellenzéki érzelmű aktivisták, akik ráadásul kihasználják a fiatalok naivitását” – vélekedett az elemző.

Nagy Ervin úgy látja, problémát jelent az is, hogy 

 

a résztvevők már nyíltan vállalják: nem csupán a pedagógusok helyzetének javításáért mennek utcára.

 

Összefüggéstelen ellenzéki panelmondatok hangzanak el az akkumulátorgyáraktól kezdve az ukránpártiságon és az oroszellenességen át egészen az LMBTQ ideológiáig, ami egyértelműen kontraproduktív, hiszen elriasztja az őszintén aggódó pedagógusokat – hangsúlyozta a szakértő, hozzátéve: a pénteki rendezvény ismét bizonyította, hogy csupán egy hangos kisebbségről van szó, olyan tanárokról, akik szakszervezetekben dolgoznak, ellenzéki aktivistaként jelennek meg a közéletben, és évek óta nem tanítanak. Sokan közülük ráadásul a Tanítanék Mozgalmon keresztül Soros pénzekben is részesültek – emlékeztetett. 

A tanárok döntő hányada bízik abban, hogy a kormány tűrhető időn belül megvalósítja a rendszerváltoztatás óta legnagyobb béremelést az uniós pénzekből, éppen ezért türelemmel és tiszteletreméltó odaadással rendben elkezdte a tanévet 

– fogalmazott.
Az elemző kiemelte: a tüntető diákok esetében még kisebb kisebbségről beszélhetünk, gyakorlatilag

a fiatalok egy százalékát sem éri el azok száma, akik már a tavasszal is utcára vonultak. 

Korábbi felvétel:

„Nem tesz jót a rendezvényeknek az sem, hogy a baloldali pártok megpróbálnak rátelepedni a tüntetésekre és népszerűtlen ellenzéki politikusok jelennek meg a tüntetéseken, fotózkodnak, mert szeretnének bekerülni a sajtóba” – mutattott rá Nagy Ervin.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában