Tanszercsomag

2023.09.05. 14:39

Határon túli magyar gyerekeket is támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat

Kárpátalján 130, Erdélyben és Horvátországban 100-100 tanszercsomagot adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat nehéz helyzetben élő magyar iskolások számára.

MW

Iskolatáskákkal, tanszerekkel, valamint nyári táborokkal is segítette az elmúlt hónapokban a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetben élő gyermekeket Kárpát-medence-szerte

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat / Facebook

Kárpátalján 130, Erdélyben és Horvátországban 100-100 tanszercsomagot adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat nehéz helyzetben élő magyar iskolások számára. A támogatott diákok többsége alsó tagozatos kisgyerek, de 150 középiskolás fiatal is részesült tanszeradományban. Nyolcvanöten nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban élnek – írta a szeretetszolgálat kedden az MTI-hez eljutatott közleményében.

Szenn Péter horvátországi református püspök csomagokat ad át gyerekeknek a drávaszögi Laskó templomában
Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat / Facebook

Hozzátették: iskolatáskákkal, tanszerekkel, valamint nyári táborokkal is segítette az elmúlt hónapokban a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetben élő gyerekeket a Kárpát-medencében.

Hangsúlyozták: a tárgyi adományok Kárpátaljára, Erdélybe és Horvátországba is eljutottak, a napközis és ottalvós táborokban pedig több mint 2000 gyerek vett részt.

A fővárosban három napközis tábor, a Felzárkózó Települések program 21 településén 43 tábor valósult meg a nyáron, melyeken több mint 1500 gyerek vett részt ingyen.

A napközis táborok mellett, nemzetközi támogatásnak köszönhetően, három ottalvós tábort is szervezett a Magyar Református Szeretetszolgálat Fonyódon, Szigetszentmártonon és Balatonfüreden, amelyeken 182-en vettek részt.

Újabb csomagokat adott át a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz helyzetben élő, református oktatási intézménybe járó diákoknak
Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat / Facebook

A magyarországi nyári táborok mellett 8,5 millió forinttal támogatta a szeretetszolgálat kárpátaljai gyermektáborok megszervezését, melynek köszönhetően 450 hátrányos helyzetű, árva vagy félárva gyerek nyaralhatott.

Szeptember első napjaiban lezárultak az adományosztások, és 1652 diákot tudtak megsegíteni – írták.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában