Állami támogatás

2023.10.15. 19:28

Nyitrai Zsolt: a háborús időkben is biztosítja a kormány a fogyatékosügyi szervezetek biztonságos működését

A veszélyek korát éljük, de Magyarország kormánya a nehéz, háborús időkben is biztosítja a fogyatékossággal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek biztonságos működését - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

Mw

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója beszédet mond a fehér bot napja (október 15.) alkalmából a városligeti Vakok kertjében rendezett ünnepségen 2023. október 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Megbecsüli és elismeri a kormány a fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetek munkáját - szögezte le Nyitrai Zsolt. A posztban közzétett videóban elmondta, a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek és a kormány között folyamatos a párbeszéd; legyen szó őket érintő törvénymódosításról, jogszabályváltozásról, mindig bevonják őket a döntéshozatalba és meghallgatják a véleményüket.  

"A nehéz, háborús inflációs időkben is arra törekszünk, hogy megőrizzük azokat a forrásokat, amelyeket számukra biztosítunk" - jelentette ki a főtanácsadó, hozzáfűzve, a mindennapokat segítő személyes támogatási rendszert alakítanak ki számukra és az informatikát a fogyatékossággal élők szolgálatába állították. 

Az elmúlt időszakban évről évre tíz százalékkal nőtt a fogyatékosügyi szervezetek állami támogatása, 2010 óta pedig háromszorosára nőtt a költségvetésük - emlékeztetett Nyitrai Zsolt. 

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a videóban arról beszélt, a gondoskodáspolitika keretében kiemelt cél a fogyatékossággal élő emberek megsegítése. A kormány a fogyatékosságügyben kiemelten támogatja az akadálymentesítést és a munkahelyteremtést, mert ez teremti meg az önálló élet alapjait - hangsúlyozta, hozzáfűzve, ehhez együttműködésre van szükség a civil szervezetekkel, ezért döntött úgy a kormány, hogy idén plusz 143 millió forintot ad ezeknek a szervezeteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában