Nem rokonokhoz ment

2023.11.04. 20:28

Jelentést tett Washingtonban David Pressman

Hazalátogatott az Egyesült Államokba néhány napra David Pressman, hogy konzultáljon magas rangú kormányzati tisztviselőkkel a magyarországi helyzetről - írja a Magyar Nemzet.

MW

David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban 2023. január 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Egyesült Államok Budapestre akreditált nagykövete megbeszélései során a végrehajtó hatalom rangidős képviselőivel, köztük a kongresszus, a Fehér Ház és a külügyminisztérium vezető tisztségviselőivel is találkozott – tájékoztatott honlapján a nagykövetség.

Egyes baloldali sajtóorgánumok már tudni is vélik a találkozó célját. 

A Hvg.hu szerint hosszú az Orbán-kormány „bűnlajstroma” Washingtonnal szemben. 

A kritikátlanul csak a brüsszeli és az amerikai demokrata adminisztráció álláspontját ismételgető lap szerint újabb szankciók jöhetnek az USA részéről hazánkkal szemben, aminek az oka, hogy a magyar kormány részéről  „vendégül látták Budapesten a Kínai Kommunista Párt egyik (szankcionált), népirtásban bűnrészes tisztviselőjét, magyar tisztviselő kapott kitüntetést az ex-KGB-ügynök Kirill pátriárkától, Szijjártó keblére ölelte Oroszország külügyminiszterét – és másokat is erre buzdított, mindeközben Kövér beszólt a svédeknek”.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában