Egy csomag szeretet

2023.11.30. 19:03

Karácsonyi gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt

Az "Egy csomag szeretet" elnevezésű jótékonysági akciót harmadik éve rendezik meg, és elsősorban konzerveket, lisztféléket, hüvelyeseket, száraztésztát, kakaót, gyümölcsleveket, bébiételeket várnak.

MW

A Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszeradományt juttatott el karácsonyig a rászorulókhoz 2020-ban MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint az ünnepekre való tekintettel édességet, szaloncukrot gyűjt december első két hétvégéjén a Magyar Vöröskereszt a rászorulóknak - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az adományokat országszerte az Auchan áruházakban a vevőszolgálatok közelében felállított gyűjtőpontokon várják.

Az "Egy csomag szeretet" elnevezésű jótékonysági akciót harmadik éve rendezik meg, és elsősorban konzerveket, lisztféléket, hüvelyeseket, száraztésztát, kakaót, gyümölcsleveket, bébiételeket várnak - írták a közleményben. Hozzátették, hogy tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a karácsony közeledtével édességeket is gyűjtenek.

Az adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket a Magyar Vöröskereszt szeretne az ünnepek előtt átadni a helyi igényeket jól ismerő megyei szervezetein keresztül nehéz sorsú családoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézményben élőknek - jegyzeték meg.

A közleményben idézték Kardos Istvánt, a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját, aki úgy fogalmazott, hogy a tavalyi akcióban 18 tonna adományt gyűjtöttek és juttattak célba karácsony előtt. A főigazgató bízik benne, hogy idén is számíthatnak a vásárlók segítő szándékára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában