EBESZ

2023.11.30. 07:43

Szijjártó Péter: a mi érdekünk, hogy Kelet és Nyugat között civilizált együttműködés legyen

A mi érdekünk az, hogy Kelet és Nyugat között civilizált együttműködés legyen, azzal ugyanis Magyarország jól jár – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

MW

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Fotó: MARTON_KIRALY

Szijjártó Péter azt írta: a világ számos súlyos biztonsági kihívással néz szembe, talán soha nem volt ilyen rossz a globális biztonsági helyzet a hidegháború vége óta.   

„A Kelet-Nyugat kapcsolatok ellenségeskedéssé alakulása miatt egyszer már blokkokra osztották a világot, amiből mi, magyarok nagyon rosszul jöttünk ki” – tette hozzá.   

A mi érdekünk az, hogy Kelet és Nyugat között civilizált együttműködés legyen, azzal ugyanis Magyarország jól jár. A civilizált együttműködés alapja a párbeszéd, a párbeszédhez pedig kommunikációs csatornák kellenek. Ha ezeket bezárjuk, akkor a békés együttélés lehetőségét semmisítjük meg

– fogalmazott Szijjártó Péter.   

A tárcavezető szerint ezért van nagy jelentősége az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) csütörtöki miniszteri tanácsülésének, melyet Szkopjéban tartanak, s melyen részt vesz az amerikai és az orosz kolléga is.   

„Jó lenne, ha a jövőben többször beszélnének egymással, mert az elhozná egy békésebb jövő reményét. Irány Észak-Macedónia!” – fogalmazott Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában