Közlemény

2024.01.09. 18:11

Mávinform: a német vasúti sztrájk magyar járatokat is érint

Magyar járatokat is érint a németországi vasúti sztrájk, amelyet szerdán hajnali 2 órától pénteken 18 óráig tartanak - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.

MW

Üresek a vágányok az egyik berlini pályaudvaron 2021. szeptember 2-án, a német mozdonyvezetők sztrájkja idején

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn - DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. 

A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat 

- írta a Mávinform. 

A közlemény szerint a Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál. 

Az aktuális helyzetről információt lehet kapni a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 349-4949-es telefonszámon. 

Az utazás lemondása esetén a január 8-ig megváltott, január 9-én estére, 10-ére, 11-ére vagy 12-ére Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások 

díjmentesen visszaválhatók,

 vagy január 19-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. 

Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az [email protected] e-mail címen lehet kezdeményezni. A menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában