Találkozó

2024.02.18. 21:15

Ellenzéki szereplőkkel ült le az amerikai nagykövet

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a közösségi oldalán tett közzé képeket a találkozóról, amelyen David Pressman, három amerikai szenátor és a magyar ellenzék vezetői vettek részt – írja a Magyar Nemzet.

MW

Ellenzéki politikusokat fogadott az amerikai nagykövet

Forrás: Facebook/ U.S. Embassy Budapest

Fotó: Janka Szitas

David Pressman a bejegyzésben azt írta: „A szövetségesek 21 hónapja várják Magyarország döntését Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban. Különböző parlamenti pártok képviselői, valamint az Egyesült Államok szenátusának rangos kétpárti küldöttsége között fontos megbeszélés zajlott.”

A bejegyzésből az is kiderült, hogy meghívást kapott „számos magas rangú kormánytisztviselő is”, ám ők – nem meglepő módon – nem kívántak részt venni annak a David Pressmannak a találkozóján, aki rendszeren, aktívan igyekszik beleszólni Magyarország belügyeibe.

A találkozón készült képek alapján Pressman mellet láthatóan Cseh Katalin (Momentum), Harangozó Tamás (MSZP), Arató Gergely (DK) és Ungár Péter (LMP) is jól érezték magukat:

NGO-k képviselőivel és „szakértőkkel” is volt idő asztalhoz ülni 

Nem sokkal korábban egy másik bejegyzés is megjelent ugyanezen a felületen, ebben a bejegyzésben David Pressman azt írta: 

Magas rangú amerikai szenátorok kétpárti csoportja fontos megbeszélést folytatott magyar civil szervezetek és szakértőik képviselőivel

– tehát az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete Magyarországon működő NGO-kkal is találkozott az ellenzékkel lefolytatott találka előtt.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában