Alapjogokért Központ

2024.02.09. 23:21

Hidvéghi Balázs: prioritás a konzervatív értékek lehető legerősebb képviselete

A konzervatív, keresztény értékek lehető legerősebb képviseletét nevezte prioritásnak az európai politikában Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő az Alapjogokért Központ Magyar-lengyel politikai fórum - "...a legnehezebb pillanatokban, menjünk együtt!" című rendezvényén pénteken Budapesten.

MW

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

A kormánypárti politikus szavai szerint megdöbbentő látni, hogy milyen rövid idő alatt romlott a helyzet Brüsszelben, ahol ma „orwelli világ” van, mert a szavak "pont az ellentétüket jelentik".

A magukat liberálisnak, a jogállamiság képviselőinek vallók valójában a szabadság legnagyobb ellenzői. Csak karikatúráját adják a liberalizmusnak, ám nem fogadják el az eltérő véleményeket

– magyarázta, hozzátéve: pontosan ezt illusztrálják a jelenleg zajló lengyel folyamatok, Donald Tusk kormányalakítása óta „szisztematikusan bontják le a jogállamiság kereteit”.

Hidvéghi Balázs kiemelte: 

az európai konzervatív erőknek közösen kell fellépniük, és gyorsan megtalálniuk azt a politikai stratégiát, ami segít a közös értékek megvédésében. 

Hozzátette: az európai pártok, pártcsoportok csupán eszközök a célok eléréséhez, önmagukban nem jelentenek célt. A konzervatív erőknek ezért szavai szerint nem feltétlenül szükséges pártot létrehozniuk európai szinten, helyette inkább a számukra fontos ügyekben kell együttműködniük – húzta alá.

Hangsúlyozta: 

kitartással és a jog betartásával győzedelmeskedhetnek a Nyugat fölött.

Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke azt mondta, „kritikus, történelmi időket élünk”, amikor megmutatkozik a keresztény, konzervatív oldal bátorsága. 

Európa csak akkor maradhat európai, ha küzdünk értékeinkért, a kereszténységért, a családjainkért, a nemzeti identitásunkért

– hangoztatta, hozzátéve: a „jogállamisági dzsihád” lendülete jól látható bizonyítékot adott arra, hogy Európában „boszorkányüldözés” folyik.

Megjegyezte: a hetedik cikkely szimbóluma lett a magyarok és lengyelek közös történelmének.

Brüsszel sok hibát vétett, mindenki érzi, hogy változtatnunk kell. Európa ma már nem rólunk szól, elárultak bennünket

– szögezte le Varga Judit, aki szerint a magyar és a lengyel minta más konzervatív országok számára is követendő példa lehet.

A jobboldali pártoknak közös nevezőt kell találniuk

– mondta, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy nagy győzelmet arassanak az idei európai parlamenti választásokon.

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a lengyel és a magyar nemzet páratlan barátságát „ezer év sorsközössége erősíti”.

Magyarország és Lengyelország szabadsága, szuverenitása kölcsönösen feltételezi egymást. Hosszú távon elképzelhetetlen olyan geopolitikai helyzet, amiben nem ugyanaz a sorsa, az érdeke Budapestnek és Varsónak

– fogalmazott a képviselő.

Gál Kinga
Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

Úgy folytatta: az európai kontinensen most ismét veszélybe került a gondolatszabadság, a véleményszabadság, 

mások akarják megmondani, hogyan tekintsünk Európára, a világra, a saját hazánkra.

Gál Kinga kiemelte: 

a magyarok és a lengyelek egyet értenek abban, hogy gyökeres változás kell az európai migrációs politikában, továbbá mindkét nemzet elutasítja a genderideológiát és az LMBTQ-lobbit.

Hozzátette: 

Brüsszel is látja, hogy jó esély van a jobboldali pártok megerősödésére, ezért támadják egyre hevesebben a szuverenista erőket.

Ryszard Czarnecki európai parlamenti képviselő (PiS) hangsúlyozta, Európa válaszút előtt áll. Szavai szerint egyre erősebb azoknak a pártoknak a hangja, amelyek „az egyetlen állammá alakított Európa víziója” helyett a nemzetek Európáját, a hagyományos értékek és a keresztény örökség Európáját szeretnék felépíteni.

Tiszteletben kell tartani a gyökereinket, nem importálhatjuk olyan országok standardjait, amelyek később érkeztek Európába

– magyarázta, hozzátéve: az európai kultúra és történelem múltját, történelmét nem érthetjük meg, „ha nem sírtunk Nemecsek Ernő történetén”.

Ryszard Czarnecki úgy fogalmazott: 

„a baloldal a romlásba tart, és amputálja kultúránk gyökereit.”

Nincs alternatíva, csak a szoros együttműködés jelenthet megoldást

– húzta alá, majd megjegyezte, hogy 

a lengyelek „nagyon erősen támogatják” az év második felére eső magyar uniós elnökséget.

Janusz Kowalski (Suwerenna Polska) lengyel parlamenti képviselő elmondta: Lengyelországban az új kormány a „jognélküliség demokráciájának” modelljét teszteli. Ez nagyon veszélyes az unióra, a szabadságunkra, az értékeinkre – fűzte hozzá.

Rögzítette: 

az Európai Unió (EU) nem válhat egyetlen állammá, szuverén országok szövetsége kell, hogy legyen.

A lengyel politikus szerint az EU jelenleg „az összeomlás felé tart”, ezért vissza kell térni a gyökerekhez.

Janusz Kowalski köszönetet mondott a magyar kormánynak a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrehozásáért, amely szerinte például szolgál más európi országoknak is.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója hangsúlyozta: 

a lengyel-magyar barátság a történelem legrégebbi és legerősebb barátsága. 

A közép-európai régió erejét a lengyel-magyar együttműködés adja, ezt a keleti és nyugati nagyhatalmak egyaránt tudják, ezért próbálnak minket szembeállítani – mondta.

Mivel a lengyelekkel közösek a civilizációs alapjaink, közös a szuverenitásunkra leselkedő ellenség is

– vélekedett, hozzátéve: ahol a globalista erők kerülnek hatalomra, ott előbb-utóbb megroppan a demokrácia.

Szánthó Miklós azt mondta, a lengyelek és a magyarok megmutathatják, hogy van alternatíva a „brüsszeli mélyállammal” szemben.

A közös cél teljesen világos: meg kell akadályozni egy európai szuperállam kialakulását, ezért véget kell vetni a baloldal kulturális környezetszennyezésének és intellektuális sátánizmusának

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában