Balatonalmádi

2024.02.21. 18:44

Orbán Viktor: Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni

A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen.

MW

Orbán Viktor és Kocsis Máté a kihelyezett frakcióülésen

Forrás: Facebook

A miniszterelnök, ahogyan azt már korábban is tette, most is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség - írta a Magyar Nemzet.

Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében – elemezte az eseményeket a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy

 az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon.

 A baloldal zsoldban áll – foglalta össze a helyzetet.

A frakció előtt természetesen a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. – A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket – mondta el most is Orbán Viktor.

Mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem.

Szerinte nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt. – Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül – mondta el ismét a miniszterelnök.

Orbán Viktor a beszédét a közelgő választások értékelésével, az előttük álló feladatokkal zárta. Összefoglalta, hogy az uniós forrásokról már megállapodott a kormány, a tanárok és óvónők bérét megemelték, a bérmegállapodásokat megkötötték, a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették, a családtámogatásokat növelték, az inflációt leszorították. Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak.

Mondanivalóját azzal zárta, hogy

az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba. Bizakodóan beszélt arról, hogy nem csak Brüsszelben, Washingtonban is változás lehet ebben az évben. Az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás elhozhatja a békét végre Európában.

Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most – mondta. – Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket – zárta beszédét a kormányfő.

Az eredeti cikket ITT tudja elolvasni. 

Korábban írtuk:

Kihelyezett frakcióülés - 1. nap - írta közösségi oldalán Kocsis Máté. A bejegyzéshez képet is mellékelt, íme: 

Hamarosan kezdődik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté - adta hírül a Magyar Nemzet.

„Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni!” – írta Facebook oldalán Orbán Viktor a frakcióüléssel kapcsolatban.

Kocsis Máté egy korábbi bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy

szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

Az ülés jelentőségét az is növeli, hogy kiemelt napirendi pontjai között szerepel 

az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés,

 az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában