Az Igazság órája

2024.03.09. 19:19

A baloldali szavazók nemet mondtak a guruló dollárokra (videó)

Bábkormányt akartak a magyarok nyakába ültetni Soros György pénzén.

MW

Bábkormányt akartak a magyarok nyakába ültetni Soros György pénzén.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: CLEMENS BILAN

„A baloldali válaszadók 40 százaléka is azt mondta, hogy ez nincs rendjén. Az sem, hogy ha valaki külföldről törvénytelen módon, közvetlenül pártot finanszíroz és az sem, hogy ha egy olyan szervezetet, amely később egyébként a kampány lebonyolításában, megvalósításában illetve a kormány megbuktatásában tevőlegesen is megpróbál részt venni” – ismertette Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Tóth Erik, az AK kutatási igazgatója. Kifejtette:

 a központ kutatása szerint az összes válaszadó 63 százaléka utasította el a külföldi beavatkozást. A társadalom testtartása egyértelmű: a guruló dollárokra mindenki nemet mondott, kivéve a baloldali pártokat

 – hangsúlyozta.

Látszik az, hogy még a baloldali választók is mennyire távol állnak a baloldali politikusok és politikáról gondolkodók elképzeléseitől 

– mondta Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője.

„Nemrég vitáztam egy baloldali elemzővel, aki azt kommunikálta, hogy milyen jó, hogy jött be külföldi pénz az ellenzékhez, mert így volt forrás erre a kiváló politikai projektre. Azt mondtam neki, hogy nem tudom, hogy ebben mi a jó, hiszen ez azt jelentette, hogy a magyarok nyakába egy bábkormányt akartak ültetni. És most már azt is tudjuk, hogy ki: a kiszivárgott anyagokból kiderült, hogy a pénz nagy része Soros Györgytől jött” – jegyezte meg.

A műsorban szó volt még az újbudai baloldali önkormányzat pedofil botrányáról is, amelyet megpróbáltak eltussolni. Most mégsem volt influenszertüntetés a XI. kerületben. 

„A kutya ritkán harap abba a kézbe, amelyik eteti” – mondta ezzel kapcsolatban Tóth Erik. „Nem vagyok meglepődve, hogy ezek a derék influenszerek meg tudták oldani azt a nagyon egyszerű politikai képletet, hogyha egy baloldali városvezetés érintett egy ilyen meglehetősen felkavaró ügyben, akkor nekik nem feladatuk hirtelen ott teremni” – tette hozzá. Emlékeztetett arra: annak a kerületi vezetésnek, amely a hírek szerint megpróbálta a szőnyeg alá söpörni a történteket, része László Imre DK-s polgármester, aki korábban Hitlert dicsőítette.

Egy másik fővárosi kerület, Óbuda baloldali önkormányzatánál korrupciós ügyek miatt tartott házkutatást a rendőrség, és négy munkatársukat be is vitték. Zila János elmondta: egy olyan ember áll itt a középpontban, aki megfordult a kispesti szocialista önkormányzat körül. Arról is vannak hírek, hogy a XVIII. kerületi DK-s polgármesterrel is voltak ügyei. Szóba kerül ebben az ügyben Szabó Tímea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő kampánya és Karácsony Gergely főpolgármester 99 mozgalma is. Itt önkormányzati pénzeknek a visszaosztásáról és azok korrupciós felhasználásáról van szó – fejtette ki az elemző.

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában