Elképesztő

2024.03.13. 10:20

Deutsch Tamás: a dollárbaloldal képviselői már büszkélkednek is azzal, hogy hazájuk ellen áskálódnak

A dollárbaloldal európai parlamenti (EP-) képviselői már büszkélkednek is azzal, hogy hazájuk ellen áskálódnak, azon dolgoznak ugyanis, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó uniós forrásokhoz – közölte a Fidesz EP-frakcióvezetője szerdán.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője előadást tart a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság című konferenciáján a budapesti Várkert Bazárban 2024. február 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is megszólalt abban a DK-s és momentumos politikusokból álló „dollárbaloldali kórusban”, amely a saját hazája elleni áskálódásokkal büszkélkedik. 

Elmondta, eddig is tudták és tapasztalták is, 

valamennyi dollárbaloldali európai parlamenti képviselő minden energiájával azon dolgozik, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez. 

Csak az a változás – folytatta –, hogy most már büszkén kérkednek a hazájuk elleni áskálódással. 

A kormánypárti politikus szerint „az pedig végképp hab a tortán, hogy 

az a Cseh Katalin beszél a korrupcióellenes küzdelem fontosságáról, aki milliárdos korrupciógyanús ügyben érintett. 

Hiszen az derült ki, hogy a Cseh Katalin vezette családi cég milliárdos korrupciógyanús ügyben érintett a hazai és európai uniós fejlesztési pénzek szabálytalan, csalárd felhasználása kapcsán” – fogalmazott. 

Deutsch Tamás elképesztőnek nevezte, hogy a dollárbaloldal politikusai folyamatosan a közvetlen brüsszeli források fontosságát „mantrázzák”. 

A Fidesz EP-frakcióvezetője azt mondta, 

ha a Magyarországnak járó európai uniós fejlesztési pénzek közvetlen brüsszeli forrásokká válnának, akkor a magyarok a nekik járó európai uniós pénzek 98 százalékát elvesztenék. 

Az EP-képviselő magyarázatként elmondta, a közvetlen forrásokra valamennyi tagállamból lehet pályázni, és az egyes országok a népességarányuk, a lakosságarányuk, illetve a GDP-jük arányában részesülnek a pénzekből. Magyarország lélekszáma, a magyar GDP teljesítménye körülbelül két százalékot képvisel – tette hozzá. 

– A dollárbaloldal javaslata – akár hozzá nem értésből, akár tudatos, rossz szándékból fakad – nem kevesebbet jelent, mintsem, hogy 

minden magyar embert megfosztanának az országnak jogosan járó uniós fejlesztési források 98 százalékától 

– összegzett. 

– El a kezekkel Magyarországtól! El a kezekkel a magyar emberektől! El a kezekkel a magyar európai uniós fejlesztési pénzektől! – szólított fel a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában