Késelés

2024.03.03. 20:20

Ortodox zsidót sebesítettek meg késsel Zürichben, a feltételezett elkövetőt elfogták

Ortodox zsidót sebesítettek meg életveszélyesen késsel szombaton este Zürichben, a feltételezett - 15 éves svájci állampolgár - elkövetőt elfogták - közölte vasárnap az alpesi állam rendőrsége.

MW

Az antiszemitizmus ellen tüntetnek Zürichben 2024. március 3-án. Előző este egy tizenöt éves fiatal késsel súlyosan megsebesített egy ultraortodox zsidó férfit Zürichben. Az elkövetőt elfogták

Forrás: MTI/EPA/Keystone

Fotó: Walter Bieri

"A kantoni rendőrség és a fiatalkorúak büntetőügyeivel foglalkozó ügyészség minden irányba nyomoz és

 nem zárják ki egy kifejezetten antiszemita indíttatású bűncselekmény lehetőségét sem" 

- ismertették a hatóságok. 

Az áldozat egy 50 éves férfi. A rendőrséget szombat este riasztották egy összeszólalkozáshoz, amelyben többen is érintettek voltak. A vita, illetve a bűncselekményhez vezető események tisztázása még tart. 

Jehuda Spielman, a zürichi zsidó közösség vezetője az X-en arról számolt be, hogy a megtámadott férfi állapotát sikerült stabilizálni. Jonathan Kreutner, a zsidó közösség főtitkára a svájci televízióban nyilatkozva megdöbbenésének adott hangot. 

"Nagyon ritka, hogy zsidók elleni tettleges támadásokig fajuljon a helyzet Svájcban. Egy ilyen eset valóban új távlatot jelent" 

- tette hozzá. 

A rendőrség a történteket követően megerősítette a zsidó létesítmények védelmét Zürichben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában