Kemény szavak

2024.03.04. 10:16

Szembesítette a baloldalt a kétszínűségével Kocsis Máté (videó)

„Önöknek van bőr az arcukon, az biztos!” – közölte a baloldallal a Fidesz frakcióvezetője.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

A párt közösségi oldalára feltöltött videóban Kocsis Máté úgy fogalmaz a baloldallal kapcsolatban: 2021-ben nem támogatták a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvényt, majd pedig azt sem, hogy ugyanazon megítélés alá essenek a pedofil bűncselekmények súlyosabb esetei az emberöléssel. Azt sem szavazták meg, hogy ne dolgozhassanak gyermekek közelében újra a pedofil bűnelkövetők, ahogy a kereshető magyar pedofil nyilvántartást sem, a gyermekvédelmi népszavazás ellen pedig csak hergeltek. A politikus szerint azonban nem új keletű dologról van szó.

Kocsis Máté felidézte: 

már 2013-ban sem szavazták meg azt, hogy akik gyermekek sérelmére követnek el súlyos bűncselekményeket, azok ne végezhessenek a gyermekek felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos tevékenységet. 

A gyermekbarát igazságszolgáltatásra vonatkozó javaslatot sem szavazták meg, és 2016-ban sem szavazták meg a gyermekvédelmi jelzőrendszer kialakítására vonatkozó javaslatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában