Voks

2024.04.07. 07:42

Deutsch Tamás: győzelemre készülünk az EP-választáson

Győzelemre készülnek a június 9-i európai parlamenti választáson és alázattal fordulnak az előttük álló feladatokhoz – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) listavezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, írja az MTI.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülése utáni sajtótájékoztatón az Országházban 2024. március 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Deutsch Tamás kijelentette: győztes csapatot akart a Fidesz országos elnöksége összeállítani az EP-válaszásra. Hozzátette: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-listájának az összeállítása abból az elgondolásból indult ki, hogy az előttük álló EP-ciklus talán a legnehezebb, a legkeményebb lesz.    

Mint mondta, már most látható, hogy az elmúlt időszak „rendkívül durva politikai zsarolásai” ellenére még soha annyi „brutális erejű támadás” nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást, mint amire az elkövetkező években számítani lehet.

Emiatt egy olyan EP-delegáció összeállítására volt szükség, amelyik valóra tudja váltani, hogy az ötödik EP-választásokon is a Fidesz és a KDNP csapata győz, és az azt követő ötéves ciklusban képes „harcosan” szembeszállni a támadásokkal és megvédeni a magyar szuverenitást – mondta.

Deutsch Tamás az interjúban kiemelte: a Fidesz és a KDNP listája nemzeti lista, hiszen – mint mondta – a Kárpát-medencei magyarság határokon átívelő újraegyesítése kapcsán „nem a levegőbe beszélnek”.

Hangsúlyozta, azon két határon túli magyar nemzeti közösség esetében, akik nem európai uniós tagországban élnek, különös jelentősége van annak, hogy a Fidesz–KDNP listáján a vajdasági és a kárpátaljai magyarság képviselője is ott lehet az európai döntéshozatalnál.

Hozzátette: különös fontos ez most, amikor „lendületet kell adni a Nyugat-Balkán és azon belül is Szerbia uniós csatlakozásának”, emellett az ukrajnai háború miatt nagy jelentősége van annak, hogy a kárpátaljai magyarság képviselője ott lehet az Európai Parlamentben.

A rádióinterjúban Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy „az európai agrárgazdaságot támadó brüsszeli politikával szemben a nyugat-európai gazdák már fellázadtak”, és győzelem esetén a gazdák érdekeinek képviselete ugyancsak egy hangsúlyos ügye lesz az előttük álló öt esztendőnek.

Elmondta: hónapok óta arról szól az „európai fősodor”, hogy jelentős „jobboldali, szuverenista megerősödés” várható a júniusi EP-választásokon. Deutsch Tamás szerint kedvező választási eredmény és a potenciális partnerek együttműködési készségének megléte esetén van esély arra, hogy egy „nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöhet létre az EP-ben a Fidesz és a KDNP részvételével”.

Egy ilyen frakció gyökeresen átrendezheti az Európai Unió (EU) politikai térképét, így jó esély van a jobboldali megerősödésre, mely Magyarország számára is mozgástérbővítő – mondta.

Ursula von der Leyen esetleges újraválasztásáról Deutsch Tamás úgy fogalmazott: szinte kizártnak látja az egyetértés lehetőségét a huszonhét állam és kormányfő között abban, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnökét egyhangúlag támogassák.

Deutsch Tamás elmondta, a jövő heti brüsszeli plenáris ülésen a mostani EP-ciklus „megszámlálhatatlanadik” magyar vitája várható, ahol „az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal már megint Magyarországot veszi terítékre az Európai Parlamentben”. Hozzátette: „a koreográfia ugyanaz, jól ismert hazugságokra, rágalmakra, mesterkélt ürügyekre építő megfogalmazások”, melyekkel támadják Magyarországot és a magyar embereket.

Hozzátette, az igazi ok azonban világos, hiszen épp a jövő héten dönt az EP a „mini plenáris ülésén” az EU új migrációs paktumáról, mely jogszabályegyüttes lényegében „zöld lámpát enged” az Európa felé áramló illegális bevándorlásnak.

Ezt a „migrációpárti jogszabálytervezetet mi, magyarok soha nem támogattuk, hát ezért büntetnek minket megint egy újabb vitával” – emelte ki. Rámutatott, jövő héten és az utolsó „rendes” április végi plenáris ülésen számtalan „háborúpárti, az ukrajnai háborút eszkaláló, kiszélesíteni akaró” javaslatot tárgyal az EP.

Hangsúlyozta, a magyar álláspont ismert: „egy békepárti álláspontot képviselünk, az azonnali fegyverszünetet, a béketárgyalások megkezdését”. Ez ugyancsak kiváltja a brüsszeli bürokrácia „háborúpárti” tagjainak ellenérzését – tette hozzá.

„Bármekkora is a támadás, bármilyen erős is a zsarolás, ami Brüsszelből minket ér, mi nem változtatunk az álláspontunkon” – jelentette ki Deutsch Tamás a Vasárnapi Újság című műsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában