Energiaitalok

2024.04.09. 21:26

Hollik István: ne hallgassanak Zacher Gábor orvosra! (videó)

A Magyar Gyermekorvosok Társasága több külföldi tanulmányra hivatkozva egyértelműen kimondja, hogy az energiaitaloknak a gyermekek normál étrendjében nincs helye.

MW

Egy kutatás szerint a 18 év alattiak 78 százaléka fogyaszt energiaitalt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Antonio Batinic

Most az egyszer azt kérem a fiataloktól, hogy ne hallgassanak Zacher Gábor orvosra – mondta közösségi oldalára felöltött videójában Hollik István. A politikus emlékeztetett: hétfőn a parlament tárgysorozatba vette a javaslatot, miszerint annak elfogadása esetén a 18 éven aluliaknak tilos majd energiaitalt eladni. Mint mondta, ritka eset, de ezt minden pár támogatta, viszont az ismert orvos, Zacher Gábor nem.

Egyet igyál, abból nem lesz baj

– mondta a téma kapcsán az ismert toxikológus. Ugyan Zacher Gábor szerint ez csak egy kampányfogás, de ezt Hollik István visszautasítja, ugyanis valódi, komoly problémának tartja és szerinte a számok is ezt mutatják. Kifejtette: egy kutatás szerint a 18 év alattiak 78 százaléka fogyaszt energiaitalt, 

ráadásul minden ötödik 10 és 14 év közötti gyermek rendszeresen fogyasztja még reggelire is.

 Tömeges jelenségről van szó, és ha ennek van egészségügyi kockázata, akkor az bizony komoly probléma – vélekedett.  Emlékeztetett, Zacher Gáboron kívül az orvosok között egyetértés van abban, hogy ez bizony káros a gyermekekre. A Magyar Gyermekorvosok Társasága több külföldi tanulmányra hivatkozva egyértelműen kimondja, hogy az energiaitaloknak a gyermekek normál étrendjében nincs helye – mondta. Hollik István kiemelte: 

évente több mint száz olyan esetet rögzítenek, amikor az energiaital fogyasztás miatt mentőellátásra van szükség 18 év alatti fiatalok esetében.

– Szóval én tiszteletben tartom Zacher Gábor véleményét, de nem értek vele egyet. Ahogy az orvosok döntő többsége sem, ezért kiállunk a javaslatunk mellett, hogy ezzel is megvédjük a gyermekeinket – szögezte le Hollik István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában