támogatott tartalom

2019.11.07. 09:45

5 lehetőség a vállalkozás hatékonyságának javítására

Információ alapú társadalomban élünk? Vagy munka alapú társadalomban? Valójában egyik sem igaz.

Támogatott tartalom

A szemünk előtt zajló, döbbenetes technikai átalakulás hajtómotorja a hatékonyság. Ezért hívta életre a Kaposvári Városfejlesztési Kft. az 5x5 Vállalkozói hatékonyság klubot, ahol 5 alkalmon keresztül 5 szakértő segít a vállalkozóknak 5 különböző területen, 5-5 kulcsadattal annak érdekében, hogy növelhessék saját vállalkozásuk hatékonyságát.

De miért van szükség egy ilyen klubra? És milyen területeken szorulnak a magyar vállalkozások leginkább fejlődésre a hatékonyságot illetően? Ami az első kérdést illeti, Szabó Zoltán, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője szerint a kép még mindig elég lehangoló. Miközben a magyarok szorgalma és munkatempója világszerte elismert, a magyar vállalkozások hatékonysága a nyugati társaik mögött kullog, jócskán lemaradva. Az ügyvezető szerint ebben semmi ellentmondás nincs, valójában nagyon is logikus. Hiszen aki szorgalmas, aki könnyen megfogja a munka végét, az nem feltétlenül keresi a hatékonyabb, kevesebb erőfeszítést igénylő megoldásokat. Kicsit olyan tehát, mintha a saját erősségünk áldozatai lennénk. Ennek azonban nem kell így lennie, gondoljunk csak bele, hova juthatunk, ha a magyar szorgalmat egyesítjük a nyugati hatékonysággal! Szabó Zoltán szerint ez az az út, amin végig kell mennünk, ehhez igyekeznek segítséget nyújtani a vállalkozói klubbal is.

 

Időpont: 2019.11.15. (péntek) 9:00

Ami pedig a klub által megcélzott területeket illeti: az első téma a minőségbiztosítási rendszerek világa lesz, avagy minőségbiztosítás a hatékonyság érdekében. Ez az, amire a kkv-k többsége még vagy úri huncutságként vagy szükséges rosszként tekint, amit muszáj bevezetni, de csak a gond van vele. Nem mellékesen drága is. Ezt a képet fogja erősen árnyalni Pintér Ferenc, a Profiso Kft. tulajdonos-ügyvezetője, aki megmutatja, hogyan válik a minőségbiztosítás probléma helyett lehetőséggé. Arra, hogy kicsiként is a nagyok játékát játszhassuk.

 

Időpont: 2019.11.21. (csütörtök) 11:00 óra

Következik aztán egy olyan téma, amire a magyar vállalkozók többsége csak megrökönyödéssel néz. Ez a kapcsolatépítés, angolul a networking világa. A networking tőlünk nyugatabbra már-már külön szakterületté nőtte ki magát, a történelem pedig millió példával bír arra vonatkozólag, hogy a megfelelő kapcsolatok gyakran fontosabbak, mint maga a termék vagy a szolgáltatás. De még ha el is fogadja ezt egy magyar vállalkozó, azt nem nagyon tudja, hogyan kezdjen neki. Ebben nyújt majd segítséget Maráz Ferenc, a Marázplast Kft. tulajdonos-ügyvezetője, aki maga a két lábon járó kapcsolatépítés. Amit ő nem tud a témáról, azt talán nem is érdemes tudni. Amit viszont tud, azt szívesen megosztja a hallgatókkal.

 

Időpont: 2019.11.29. (péntek) 11:00 óra

Következő témánk az informatika. Az IT feladata az (lenne), hogy a vállalkozásokat felvezesse a közutakról a szupersztrádára. Ehhez képest a magyar vállalkozások döntő többsége még mindig ötletszerűen alkalmazza az informatikát és jó indulattal is csak a lehetőségeik felszínét kapargatják. Erre mutat megoldást Bánfalvi Ildikó, a Somogy Informatika Kft. tulajdonos-ügyvezetője, aki nemcsak nagyon jó előadó, de megvan az a különleges képessége, hogy szakember létére képes hétköznapi nyelven beszélni az informatikáról.

 

Időpont: 2019.12.04. (szerda) 11:00 óra

Ha a vállalkozás hatékonyságáról van szó, nem megkerülhető a vezetői hatékonyság kérdése. Ezt és a hallgatóság határait fogja feszegetni Szabó Gábor, aki 2002 óta dolgozik kommunikációs trénerként és az emberi tényező specialistája. Az előadásmódja kötetlen és szórakoztató, a stílusa szókimondó, a látásmódja pedig sok mindennek nevezhető, csak szokványosnak nem. Meggyőződése, hogy a “nesze sánta, itt egy púp” életérzés nem szükségszerű velejárója a vezetői létnek és ezt meg is próbálja bebizonyítani.

 

Időpont: 2019.12.11. (szerda) 11:00 óra

A programsorozat utolsó témája némiképp rendhagyó az előzőekhez képest, a létjogosultsága azonban megkérdőjelezhetetlen. A megújuló energiák alkalmazásáról van szó, amiről Fodor Lajos, a Simple Red Solar üzletágának vezetője fog beszélni. Lajos kiemelkedően sikeres pénzügyi tanácsadóként dolgozott több, mint egy évtizeden keresztül, innen nyergelt át a megújuló energiákra. Ennek megfelelően az egész témát nagyon is pénzügyi nézőpontból szemléli és azt fogja megmutatni, miért kellene egy hatékony vállalkozásnak már most napirendre tűznie a megújuló energiák alkalmazását. A téma több, mint izgalmas, az előadás pedig egyszerre lesz szórakoztató és elgondolkodtató. Megújuló energia a megújuló vállalkozásoknak!

 

Ez tehát a programsorozat öt állomása. A szervezők minden vállalkozót szívesen látnak, aki szeretne a munkájából minél többet kihozni. A rendezvények ingyenesek, ennek megfelelően érdemes jelentkezni és bebiztosítani a helyünket. A jelentkezéshez kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában