Fizetett hirdetés

2023.06.16. 23:45

Ezeket az álláskeresői hibákat kerüld el, ha Miskolcon szeretnél elhelyezkedni

Az álláskeresés során egy-egy nagyobb hiba valamennyi esélyedet lerombolhatja, így nem árt, ha felkészülten állsz neki a folyamatnak. A következőben összegyűjtünk néhány, többek között Miskolcon is gyakran elkövetett álláskeresői hibát, amelyeket jobb elkerülnöd a mielőbbi elhelyezkedés érdekében.

Ezeket az álláskeresői hibákat kerüld el, ha Miskolcon szeretnél elhelyezkedni - MiskolcAllas.hu

Fotó: MiskolcAllas.hu

Konkrét elképzelések hiánya

Az álláskeresés első lépéseként mindenképp határozd meg, hogy pontosan milyen irányba is szeretnél elindulni, mely munkakörök érdekelnek. Ne ess abba a hibába, hogy elképzelések nélkül, minden szembejövő pozícióra pályázol. Gondold végig, hogy mik a rövid- és hosszútávú elképzeléseid a karrieredet illetően, s azokba milyen jellegű állások illenek bele. Ezt követően pedig folyamatosan kövesd nyomon a kiválasztott területtel kapcsolatos lehetőségeket, amihez a MiskolcAllas.hu weboldalán például állásértesítőt is beállíthatsz. Napjainkban nagyon népszerűek a futár vagy sofőr állások, az alábbi linkre kattintva böngészhet az aktuális lehetőségek közül: Link.

Sablonos vagy hibákkal teli pályázati anyag

Ugyancsak jellemző álláskeresői hiba Miskolcon, hogy a pályázók ugyanazt az önéletrajzot használják minden jelentkezéshez, és nem próbálják meg az adott állás követelményeire szabni azt. A toborzók azonban gyakran a hirdetésben megfogalmazott kulcsszavakat keresik a pályázati anyagokban, vagyis könnyen kihullhatsz az első rostán, ha a dokumentumaid sablonosak, és nem reflektálnak a hirdetés tartalmára. 

Gyakran nyúlnak mellé a pályázók a szerkesztés, valamint a helyesírás tekintetében is. Törekedj tehát arra, hogy az önéletrajzod – és adott esetben a motivációs leveled – jól átlátható, könnyen olvasható és a kisebb elütésektől, valamint nagyobb helyesírási hibáktól egyaránt mentes legyen. 

Állásinterjús felkészületlenség

Egy állásinterjún lehetőséged nyílik meggyőzni a toborzókat, hogy Te vagy a legalkalmasabb jelölt az adott pozícióra. Ha viszont felkészületlenül érkezel, ez aligha sikerülhet. Éppen ezért az interjú előtt mindenképpen készülj fel a leggyakrabban előforduló interjús kérdésekből, vagyis többek között tudd megfogalmazni, hogy miért jelentkeztél a pozícióra, mi a legfőbb motivációd a karrieredet illetően, és mik a legfontosabb jövőbeli terveid. 

Emellett járj utána a cég tevékenységi körének is, továbbá gyűjts információkat a vállalati kultúrájáról, illetve az általa képviselt legfontosabb értékekről. Ezek ugyanis olyan kérdéskörök, amik megannyi állásinterjún felmerülnek. 

Saját kérdések hiánya

Az állásinterjúk nem csak az interjúztatók kérdéseinek megválaszolásából állnak, hanem előbb-utóbb Te magad is lehetőséget kapsz a kérdéseidet feltenni. Nagy hiba, ha nem élsz ezzel az eséllyel, hisz könnyen az érdeklődésed hiányára következtethetnek ebből. Éppen ezért mindenképpen készülj saját kérdésekkel, amelyek akár a mindennapi munkavégzésre, a pozícióval járó kihívásokra, illetve a cég jövőbeli terveire is vonatkozhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában