Hirdetés

2023.06.28. 12:59

Hogyan válaszd ki a stílusodnak és pénztárcádnak megfelelő női bőrkabátot?

A szép és stílusos bőrkabát igazi örök darab lehet, amennyiben megfelelőt választunk. A bőr ugyanis rendkívül tartós anyag, ami jól melegít és mindig divatos lesz. Ráadásul a tartóssága miatt akár évtizedekig tudjuk viselni, nem árt tehát, ha valóban hozzánk illő darabot választunk.

Támogatott tartalom

Carefree young African American Woman in stylish leather jacket messaging with smartphone in the city in the evening

Fazonok és méretek a bőrkabátnál – avagy mire figyeljünk oda?

A bőrkabátok esetében is ugyanúgy többféle fazont és típust kapunk, mint a szövetanyagú kabátoknál. Nézhetünk egy béleletlen modellt, amely tavaszi és őszi átmeneti kabátnak lehet tökéletes, ugyanakkor a bélelt bőrkabátok még a kemény mínuszok alatt is kényelmesen viselhetőek, ráadásul a megázástól sem kell tartanunk. Ha praktikusan viselhető bőrkabátot keresünk, akkor kereshetünk például olyan modellt, amelynek a bélése kicipzározható, ezért minden évszakban tudjuk viselni. Ezen kívül a kabát fazonjának kiválasztását sem éri meg elkapkodni. Ha szeretünk vastagon öltözni, akkor a karcsúsított fazonnal nem biztos, hogy jól járunk. Ott ugyanis általában csak a vékony pulcsik férnek már a kabát alá. Mivel a bőrkabát nem olyan rugalmas, mint egy szövet, ezért jobban át is kell emiatt gondolni a szabásvonalakat. A klasszikus, enyhén karcsúsított A-vonalú forma lehet a megfelelő univerzális választás abban az esetben, ha nem tudunk dönteni. Ez alá jól fel lehet öltözni, ráadásul olyan fazon, ami nem megy ki a divatból, ellenben például az oversize és a denevérujjú bőrkabátokkal, amelyek ugyan most újra divatosak, viszont nincs rá garancia, hogy pár év múlva nem lesznek újra túlságosan is retrók. Hagyományosan egyébként a motoros dzsekik, a pilóta- és az autós kabátok azok, amelyek mindig klasszikusan örök stílusnak számítanak.

Nem muszáj csak feketében és barnában gondolkodnunk

A fekete és a barna bőrkabát univerzális viseletnek számít, viszont nem kell feltétlen csak ebben a két színben gondolkodnunk. Vannak olyan színek, amelyek szintén nem lesznek ódivatúak valószínűleg még jó pár évig. Például a piros bőrkabát vagy egy szép bézs modell kifejezetten trendinek hatott mindig, és trendi is marad vélhetően a következő évtizedekben egyaránt. Ezen kívül nézhetünk akár mintás bőrkabátokat is.

Ár-érték és minőség – meddig menjünk el a költségekkel?

A valódi bőrből készült kabátoknál általában mindenképp számolnunk kell azzal, hogy még a legolcsóbb modellek megvásárlását sem ússzuk már pár tízezer forint alatt. A határ a költségek tekintetében pedig a csillagos ég. Ugyanakkor nyugtasson meg minket a tudat, hogy a valódi bőrből készült kabátok évtizedekig viselhetőek maradnak, akár csak egy minőségi Tommy Hilfiger kabát. Ezért kifejezetten fenntartható ruhadarabról van szó. Bőrkabátot meglehetősen ritkán dobnak a kukába, hiszen kifejezetten értékálló ruhadarabról van szó. A pénztárcánkhoz mérten tehát a kínálatot végigmérve állapítsuk meg az összeget, mert ha nem nézünk körbe az árkínálat tekintetében, akkor könnyen alábecsülhetjük a kezdőösszeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában