Hirdetés

2023.07.17. 23:05

VII. Ősök Napja augusztusban Bugacon

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2023-ban augusztus 4-5-6-án rendezi meg a VII. Ősök Napját, az eddig megszokott helyszínen: Bugacon (Bács-Kiskun vármegye).

PR

Több mint száz hagyományőrző csapat és a Kárpát-medence minden vidékéről érkező magyar közösségek együtt ünnepelnek az Ősök Napján

Forrás: Magyar Turán Közhasznú Alapítvány

Az Ősök Napja a Kurultáj mellett a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe, ahol több mint száz hagyományőrző csapat és a Kárpát-medence minden vidékéről ide érkező magyar közösségek együtt ünnepelnek, és méltósággal emlékeznek nagy közös őseikre. A magyar társadalmi élet és ünneprend egyik régi hiányossága és adóssága, hogy nem volt egy olyan ünnepünk, amikor a magyarság legnagyobb valós őseiről és az ő történelemformáló szerepükről méltósággal emlékezhetett volna meg együtt, közösen az egész magyar nemzet. Az Ősök Napja ünnepség 2011 óta kétévente minden augusztusban méltó emléket állít Atilla hun nagyfejedelemnek, Árpád vezérlő nagyfejedelemnek, a hun, avar és honfoglaló magyar ősöknek, tiszteleg a honmegtartó pozsonyi csata hősei és minden időkben a hazáért életüket áldozó magyar hősök emléke előtt.

Az Ősök Napja ünnepséget 2011 óta kétévente minden augusztusban megrendezik
Forrás: Magyar Turán Közhasznú Alapítvány

A rendezvény 2023-ban, augusztus első hétvégéjén valósul meg, amelynek főpróbái a résztvevő csapatok részére már csütörtökön elkezdődnek (augusztus 3.). A nagy nomád szállásra (jurtatábor) saját jurtával érkezők számára (ingyenesen) augusztus 1-től (kedd) nyílik meg a tábor. A nagyközönség részére augusztus 3. (csütörtök) délutánjától nyílik meg a sátortábor (kemping). A nagyszabású hagyományos kézműves vásár augusztus 4. (péntek) déltől nyitja kapuit, a rendezvény programjai ugyanezen a napon 14 órától kezdődnek.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén nomád seregszemle, harci bemutatók, nomád vonulás, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjászprogramok, hagyományőrző sportviadalok, a magyar–hun–avar örökséget bemutató szakmai kiállítások, népzenei és magyar táltoszenei programok lesznek. Hatalmas „nomád szállás” (jurtatábor) és hadi tábor épül, kézműves bemutatók, nagyszabású kézműves vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják jelenteni az ünnep fő programelemeit.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén nomád seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők is lesznek
Forrás: Magyar Turán Közhasznú Alapítvány

További információk és majd a részletes programok folyamatosan olvashatók lesznek a hivatalos honlapon: www.kurultaj.hu és a hivatalos Facebook-oldalunkon: Kurultaj-Magyar Törzsi Gyűlés (közösség), http://www.facebook.com/kurultaj.

A program elmaradhatatlan része a nomád vonulás is
Forrás: Magyar Turán Közhasznú Alapítvány

Emlékezzünk együtt büszkén és méltósággal!

Minden magyar testvérünket, minden rokonnemzet képviselőjét és minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Magyar Turán Szövetség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában