Fizetett hirdetés

2024.03.19. 12:00

A mielőbbi munkába állás lehetőségét keresed Nagykanizsán? Vállalj betanított munkát!

A betanított munkák általában magasabb iskolai végzettség és különösebb tapasztalat hiányában is betölthetőek, megteremtve így a gyors elhelyezkedés, a mielőbbi munkába állás lehetőségét sokaknak. Természetesen ilyen jellegű állásokkal Nagykanizsa vonatkozásában is találkozhatnak az álláskeresők, íme néhány gyakori példa!

Sonline.hu

A nagykanizsai állásportálon a különböző karbantartói és szerelői állások is gyakoriak

Fotó: freepik

Operátor, gyártósori munkatárs 

A betanított munkák egy jelentős része Nagykanizsán is gyárakban, termelő cégeknél érhetőek el. Ezen belül pedig különösen az operátori, illetve gyártósori pozíciók a gyakoriak, amelyek megjelenésére egyébként a város álláspiacára specializálódott NagykanizsaAllas.hu felületén is több alkalommal volt már példa, méghozzá a fizikai, segéd és betanított munkák álláskategóriája alatt.  

Ezen munkakörök esetében a feladatok iparágtól függően számos eltérést mutathatnak. Általánosságban viszont betanított tevékenységekről van szó, amelyek betanítását a munkáltató végzi. Mindez többek között magában foglalhatja a gyártósori gépek kezelését és működtetését, az alapanyagok és félkész termékek gépekbe történő betáplálását, összeszerelői teendőket, valamint a minőségellenőrzési folyamatokban való szerepvállalást is.  

Az operátoroknak a munkájuk során szigorú előírásokhoz és munkautasításokhoz kell igazodniuk, illetve nagy gondot szükséges fordítaniuk a munkaterületük rendben tartására. Feladataik olykor némi adminisztrációval is kiegészülhetnek, beleértve például a termelési adatok, legyártott darabszámok, elvégzett munkafolyamatok rögzítését. Összességében tehát a gyártási procedúrák megkerülhetetlen szereplői, akik egyszerű és gyorsan megtanulható feladatok ellátásán keresztül járulnak hozzá a termelés folyamatosságához és hatékonyságához.  

Karbantartó 

A nagykanizsai állásportálon a különböző karbantartói és szerelői állások is gyakoriak. Ezek a pozíciók olykor már megkövetelnek némi műszaki tudást és akár tapasztalatot is, ennek ellenére mégis sokak számára lehetnek elérhetőek, jelenthetnek ideális opciót az elhelyezkedésre.  

A feladatkör itt is iparáganként és munkahelyenként eltérő lehet, ugyanakkor jellegét tekintve főként az épületek, gépek és berendezések karbantartói tevékenységei köré összpontosul. Ez alatt értendő például a gépek olajozása, tisztítása és ellenőrzése, valamint a megelőző karbantartói folyamatok elvégzése is a meghatározott ütemterv alapján. Ha egy gép vagy berendezés meghibásodik, a karbantartók feladata, hogy feltárják a hiba forrását és elhárítsák azt a gyártás folyamatosságának fenntartása érdekében.  

Feladataiknak egy fontos szelete lehet az új gépek telepítése, összeszerelése és üzembehelyezése is. Természetesen mindezt a biztonsági előírásoknak megfelelően kell végrehajtaniuk. A munkájukról továbbá rendszerint karbantartási naplókat, illetve egyéb dokumentációkat vezetnek, így biztosítva az elvégzett karbantartási és javítási műveletek átláthatóságát.  

Szobaasszony 

Betanított munkát persze nem csak gyártói vagy termelői környezetben adódhat lehetőség vállalni. Ezenkívül sok egyéb területet is példaként lehetne említeni, beleértve a vendéglátást és szállodaipart, amelynek kapcsán szobaasszonyi pozíció megjelenésére szintén volt már precedens a NagykanizsaAllas.hu kínálatában.  

Egy ilyen munkakör kapcsán főként a szobák takarítására vonatkozó feladatokkal kell számolni, ami az általános takarítást, a felszerelések tisztítását, az ágyneműk és törölközők cseréjét, valamint a fürdőszobák és WC-k rendben tartását egyaránt magában foglalja. Emellett pedig a szemét ürítése, illetve a szobák kiegészítőinek pótlása szintén a napi rutin részét képezi. Összességében tehát egy jellemzően ismétlődő feladatokkal járó pozíció, ami nagyfokú pontosságot, alaposságot és önállóságot igényel.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában