Kaposvár

2021.10.08. 12:00

Büszkék a Táncsicsra, a diákokra

H. M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Negyedik alkalommal tartották meg csütörtökön este a Somssich-Táncsics Napot Kaposváron. Az emléktábla-avatással egybekötött rendezvényt a Somssich-Táncsics Gimnázium Baráti Köre Egyesület és a Táncsics Mihály Gimnázium szervezte meg.

 

Zsúfolásig megtelt az aula, régi barátként köszöntötték egymást a résztvevők. Vámosi László, a Táncsics-gimnázium igazgatója kiemelte: folytatni szeretnék a rendezvénysorozatot, ami az iskolához kötődést jelzi. S örömmel osztotta meg, miszerint az előző tanévben – a vidéki iskolák közül – a legtöbb OKTV-döntőst felvonultató listán a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium – 22 döntőssel – negyedik helyen végzett.

– 215 év alatt több generációnyi diák és tanár váltotta itt egymást – mondta Dér Tamás kaposvári alpolgármester. – Az iskolapadok és tanári székek mindig úgy találtak új gazdára, hogy az elődök példaértékű örökséget adtak át az utókornak. Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke méltatta a patinás intézmény kimagasló eredményeit. Hangsúlyozta, a somogyiak büszkék a Táncsicsra, s azokra is, akik ott végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!