Lovas nemzet

2017.07.18. 08:53

Nyeregben a Gyertyános-völgyben

Gyerekzsivajtól hangos a megyeszékhely szélén a Gyertyános-völgy. Hagyomány, hogy egész nyáron a Korona Póni Klub Egyesülete több turnusban rendez itt lovastábort gyermekeknek.

Reggel nyolc óra előtt indul az élet a kaposvári lovastáborban, a legkisebbek is büszkén cipelik a lószerszámokat. Mielőtt elkezdődne a lovaglás, lecsutakolják az állatokat és a rájuk kerülő nyerget és a kantárt is. A Korona Póni Klub Egyesület több mint húsz éve több turnusban fogadja a gyerekeket – mondta el Patakiné Kiss Katalin. A telepvezető hozzátette: hét órától már érkeznek a gyerekek, s egészen este ötig itt vannak. Céljuk, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a lovakhoz, továbbá a lovaglás alapjait megtanítsák nekik.

– Jelenleg tizenkét gyermekkel foglalkozunk. Van, aki már egészen kicsi kora óta lovagol, más pedig most van nálunk először – mondta el Vucskics Kata lovasedző. Hozzátette: első nap a képességek felmérését követően készül egy beosztás, miszerint a táborozók szabadon lovagolnak, vagy futószáras edzést tartanak nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!