Poéta betörő

2017.11.13. 18:30

Lopott pénzből szállodázott a hajléktalan sorozatbetörő

Verseket ír, édesszájú és ha pénzt talált, abból a Balaton északi partján szállodázott. Ez is kiderült, arról a sorozatbetörőről, aki júniustól novemberig összesen ötvenhat helyre tört be Balatonszárszón és Földváron. Akad olyan balatonföldvári étterem, ahova ötször is visszatért.

Sonline

A hajléktalan férfi még tavasszal Pécsről indult kerékpárral a Balatonhoz, a nyaralókba saját létfenntartása miatt tört be. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság siófoki sajtótájékoztatóján felsorakoztatott bűnjelek alapján is látszott, hogy a 60 éves férfi nem a drága holmikra utazott: egy tévén és egy elektromos fűtőtesten kívül serpenyő, balta és véső sorakoztak az asztalon.

Az átlagosnál magasabb intellektuális képességekkel bíró, visszaeső betörőt fogtak el múlt héten – mondta el Fürst Dávid, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, aki a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a betörő Facebook oldalán tavasszal folyamatosan posztolt a Pécstől a Balatonig vezető útjáról. A férfi elfogásakor megkönnyebbült, a rendőröknek azt mondta: megviselte a folyamatos rendőri jelenlét, megkönnyebbült, amikor elfogták.

A rendőrök egyébként kamerafelvételek, a kerékpárja és a primitív módszerei alapján azonosították be a betörőt, akinek mozgását folyamatosan figyelték, mire múlt héten csütörtökön egy nyaralóban fogták el.

Kasznár Gyula Siófok rendőrkapitánya a betöréssorozat kapcsán a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a szezon végén kiüresedő nyaralók védelme fontos feladatuk, csak Balatonszárszón mintegy 1600 ingatlan található, ami ősszel és télen többnyire üresen áll. Szijártó István, megyei főkapitány-helyettes azt mondta: a betöréses lopások felderítését a rendőrség kiemelten kezeli, mert ezek az esetek a vagyoni káron túl lelki megterhelést is okoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!