Sunyulás

2018.01.17. 18:06

Elsikkasztotta a rábízott kerékpárokat a boltos

Elítélték azt a kaposvári kerékpárboltost, aki elsikkasztotta az ügyfelek rábízott bringáit, amelyeket bizományi árusítás miatt hagytak nála.

K.G.

Öt kárvallott ügyfél tett feljelentést ellene, miután az értékesítés fejében esetenként 15 ezer és 35 ezer forint közötti összegeket adtak át neki, amelyről átvételi elismervényt is kaptak. A boltban ezután eladták a kerékpárokat, azonban a vételárat nem adták át a bringák régi tulajdonosainak. Ha keresték a kerékpárokat, azt a választ kapták, hogy a biciklik a raktárban vannak, illetve a bolt alkalmazottjai újabb és újabb határidőket jelöltek meg a fizetésre, azonban ez nem történt meg.

Az első fokú ítéletben foglaltak szerint a boltos elismerte, hogy eladta a kerékpárokat, és a pénzt nem adta tovább, azonban hozzátette, hogy kárpótolni szándékozott a tulajdonosokat. A vádlottat a Kaposvári Járásbíróságon 1 év 5 hónap fogházbüntetéssel sújtották, a szabadságvesztést 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették. A bíróság adatai szerint a férfi jelenleg Németországban van, tartózkodási helye ismeretlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!