Lánglovagok viadala

2017.08.28. 14:00

Nagyatádi az ország legerősebb tűzoltója

Somogyi győzelem született a Békés megyei nemzetközi tűzoltó sportbajnokságon: a magyar abszolút győztes címet a nagyatádi Horváth Dániel főtörzsőrmester nyerte el, s kiválóan szerepelt a kaposvári ifj. Bodó László, a Kötél versenyzője valamint a nagyatádi Kiss János Tamás őrmester.

Harsányi Miklós

Békés megye negyedszer adott otthont a Toughest Firefighter Alive (TFA) nemzetközi tűzoltó sportbajnokságnak: ezúttal hat országból 161 tűzoltó érkezett a viadalra, köztük tizennégy somogyi induló. A küzdelemben osztrák, lengyel, román, szlovák és német versenyzők részt vettek. Tizenöt kilogrammos ballonok cipelése húsz méteren keresztül, mászás a három méter magas palánkon, sínpályára helyezett 75 kilós fémtömb mozgatása: ilyen feladatot is kaptak a tűzoltók, melyet bevetési védőruhában hajtottak végre. Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől tudjuk: a hatodik feladatnál a versenyző – védőfelszereléseit levetve – egy medencében 20 kilogrammos súlyokat cipelve kerülte meg a derékig érő vízben a kihelyezett bójákat. A megméretés másnap folytatódott, ám a forróság nem csillapodott. Volt, hogy 80 kilós bábut cipeltek a résztvevők, ezután két, egyenként tizenöt kilogrammos kannával lépcsőztek fel a mobilállványra, s mentőkötél segítségével a talajon elhelyezett, összetekert tömlőket is felhúzták. A két nap tizenkét próbája alapján a harminc év alattiaknál a lengyel Rafal Bereza bizonyult a legjobbnak.

A magyar abszolút győztes címet Horváth Dániel tűzoltó törzsőrmester (Nagyatád HTP) nyerte el, ifj. Bodó László (Kötél Egyesület) a 30 év alattiak kategóriájában összesítésben az ötödik, a magyar versenyzők között a második helyet szerezte meg, ugyanúgy, ahogy Kiss János tűzoltó őrmester (Nagyatád HTP) a 30-40 évesek kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!