Sport

2008.06.01. 18:34

Gólparádés Rákóczi-fieszta az utolsó fordulóban

Egy percig sem volt kétséges a kaposváriak győzelme, a REAC erejéből szinte csak védekezésre futotta. A Rákóczi három góllal, és a bajnoki hatodik helyezéssel búcsúzott a szezontól és közönségétől.

SONLINE

Kaposvári Rákóczi FC - REAC 3-0 (0-0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2500 néző. V.: Mészáros ( Kiss L, L Tóth L.)

3. perc:
A REAC kezdhette a találkozót. A meccs előtt Pintér Attila kapott ajándékot a csapat baráti körétől, mert őt ítélték tavasszal a legjobbnak. Maróti indította Oláht a jobb oldalon, aki középre adott, de Alves 11 méteres lövését Esterházy bravúrral szögletre tolta.
A beadás után kialakult tumultusban Alves három méterről mellbe bombázta a labdával a REAC kapusát.

6. perc: Torma 25 méteres szabadrúgását magabiztosan hárította Milinte.

10. perc: Leandro szöglete után Maróti került óriási helyzetbe, de a REAC védelme ezúttal is tisztázni tudott.

14. perc: Leandro átadása után Oláh került helyzetbe, de lövését ezúttal is hárítani tudta Esterházy. Egy perccel később egy hazai szögletből  Maróti lőhetett kapura, a labda csak centikkel ment a jobb kapufa mellé.

20. perc: A kaposváriak saját 16-osukon belül elvesztették a labdát, Torma kerülhetett volna helyzetbe, de az utolsó pillanatban Petrók szerelni tudta a csatárt.

26. perc: Az elmúlt öt percben megtört mindkét csapat lendülete, de legalábbis ritkán kerültek az ellenfél 16-osának közelébe.

29. perc: Alves egyedül vihette volna kapura a labdát, de ő inkább a passzt választotta, a védők Szakály elől megszerezték az átadást.

35. perc: Úgy látszik, az első 15 percben előtte mindkét csapat a puskaporát. Az utóbbi percekben mezőnyfölényben van ugyan a Rákóczi, de sem a hazaiak, sem a vendégek nem játszanak kapura veszélyesen.

38. perc: Pest passzolt a jobb oldalon Leandro elé, a megiramodó játékos mindenkin átrepülő beadása után elhalt a kaposvári támadás.

40. perc: Varga passzolt szépen Somorjainak, Petrók az utolsó pillanatban becsúszva mentett.

45. perc: A félidő lefújása előtt a Kaposvári B-közép "Szia Vaszke, szia Vaszke!" rigmussal köszöntötte a Cottbusba igazolt Vasziljevicset, aki hosszabb ideig volt a Rákóczi meghatározó labdarúgója és most a lelátón tekinti meg a somogyiak szezonzáró mérkőzését. Vége a félidőnek. 0-0.

49. perc: 1-0!
A szünetben Szakály helyére beállt Kovácsevics ívelt a jobb oldalról Pontosan Oláh elé, a csatár öt.hat méterről a kapuba passzolt.

54. perc: Pintér tekerte be egy kaposvári szögletet, a jól érkező Maróti a kapu fölé fejelte a labdát.

56. perc: Kőhalmi helyett Rása érkezett a REAC csapatába.

58. perc: 2-0!
Leandro indította Oláht, a csatár nyolc méterről higgadtan emelt a REAC kapujának közepébe.

63. perc: Mezőnyjáték a félidő derekához közeledve, a kaposváriak birtokolják többet a labdát.

65. perc: Torma helyére Kiss Tamás érkezett a vendégekhez. Egy perccel később Leandro indította Alvest, de a túlerőben lévő védelem pillanatok alatt leszerelte a brazil csatárt.

74. perc: A REAC gyakorlatilag ebben félidőben még nem veszélyeztette Milinte kapuját, a vendégek erejét felőrli a folyamatos védekezés. Cserélt a Rákóczi, Maróti helyett Nikolic kapott bizalmat.

75. perc: A frissen beállt Nikolic 20 méteres lövése centikkel kerülte a kapu bal alsó sarkát.

80. perc: somorjai helyett Gasparik folytathatja a játékot. Kapcsos kapott sárga lapot.

84. perc: Nikolic 24 méterről, a bal oldaről lőtt remek szabadrúgását ütötte bravúrral szögletre Esterházy.

86. perc: Miután Dancs 17 méteres szabadrúgását hárította Milinte, lekocogott a pályáról átadva a háló őrzését a saját nevelésű kapusnak, az élete első NB1-es meccsén szereplő Horváth Lászlónak.

88. perc: 3-0!
Nikolic szerzet labdát, majd egyedül tört kapura, és 13 méterről magabiztosan a jobb alsó sarokba rúgta a labdát.

90. perc: Véget ért a mérkőzés. Igazi fieszta hangulatban ért véget a mérkőzés, a kaposvári közönség "Prukner Laci, Prukner Laci" éljenzéssel búcsúzott a történetének legjobb helyezését  elérő Kaposvári Rákóczi FC csapatától.


Rákóczi FC:
Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Leandro, Maróti (Nikolic), Pest, Szakály D., Pintér – Oláh, Alves.
Edző: Prukner László.

REAC:
Esterházy - Kovács B., Horváth G., Cseri, Kőhalmi (Rása)- Dancs, Erős, Somorjai (Gasparik), Kapcsos - Torma (Kiss T.), Varga Z.
Edző: Aczél Zoltán.

Gól: Oláh (49.perc; 58. perc); Nikolic (88. perc).

Ezek is érdekelhetik