Sport

2008.12.07. 21:03

Három játszmában eldöntötték

Ha vannak mérkőzések, amelyekkel újra vissza lehet csalogatni a nézőket a lelátóra, akkor a vasárnap esti Kométa-Kaposvár SE–Salonit Anhovo derbi minden kétséget kizáróan az volt.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár SE–OK Salonit Anhovo Kanal
3–0 (18, 19, 22)
A találkozó elején Schulcz István szaggatta kitartóan a padlót, s amikor kellett, Kántor Sándor is villant. Parádés labdamenetek váltották egymást, miközben a két alakulat mezőnymunkájára egyetlen rossz szavunk sem lehetett. A végén aztán a házigazda kaposváriak állva hagyták az olasz Emanuele Fracascia által dirigált szlovén-brazil egyletet. Más kérdés, hogy a Salonit Anhovo három légiósa közül csak Luz csipkedte magát; Almeidának inkább rossz, mint jó megoldásai voltak, Israel pedig még csak pontot sem tudott szerezni...Takarjátok be őket, mint Moszkvát a hóesés! – jött a jó tanács a lelátóról, amit leginkább Nagy József fogadott meg. Kántor jó szokásához híven szórta az ászokat, miközben a szlovák feladó, Martin Mikula jól osztogatott, a liberó Molnár Dávid pedig mondhatni minden labdát összeszedett.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Három játszmában eldöntötték
[/caption]
A harmadik, utolsó felvonásban már több hiba is csúszott mindkét együttes játékába, amit írjunk a fáradtság számlájára. Mivel azonban Kántor Sándor szinte minden megmozdulása újabb és újabb pontot jelentett csapata számára – ez különösen a hajrában jött jól –, így önfeledten tombolhatott és ünnepelhetett az erre az alkalomra egységesen Mikulás-sapkát húzott lelkes szurkolói csapat.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kométa-Kaposvár SE–OK Salonit Anhovo Kanal 3–0
[/caption]
Kaposvár, 300 néző. V.: Muha, Hranics (horvátok).
Kométa-Kaposvár SE: Mikula (2), Kántor (17), Nagy J. (6), Schulcz (13), Ferreyra (8), Kovács Z. (3). Csere: Molnár D. (liberó), Csoma (–). Vezetőedző: Zarka Péter.

Magabiztos hazaiak

További eredmények: VK Chemes Humenne–Hypo Tirol Innsbruck 3–0 (19, 21, 23); aon hotVolleys Wien–MOK Zagreb 3–0 (14, 22, 19); ACH Volley Bled–HAOK Mladost Zagreb 3–0 (23, 16, 22); az SK Posojilnica Aich/Dob csapata szabadnapos volt.

OK Salonit Anhovo Kanal: Vincsics (4), Potocsnik (8), Almeida (5), Luz (14), Savicsics (5), Israel (–). Csere: Paravan (liberó), Kovacsics (–), Kaminski (–). Vezetőedző: Emanuele Fracascia.
Jók: Kántor (a mezőny legjobbja), Schulcz, Nagy J., Molnár D., Mikula, illetve Luz, Vincsics, Potocsnik.
Zarka Péter: – Nehéz csapatot győztünk le jó játékkal. Fejben mi bírtuk jobban, s bár két kisebb hullámvölgyünk is volt, mégis fel tudtuk őrölni ellenfelünk erejét.
Emanuele Fracascia: – A pályán volt egy bizonyos Kántor Sándor, akivel nem tudtunk mit kezdeni... Ráadásul a nyitásfogadással is gondjaink voltak.

Ezek is érdekelhetik