Sport

2009.01.23. 17:21

Emberek és kecskék között vezetett az útjuk

Lassan félidejéhez érkezik a jótékony célú IV. Budapest-Bamako Rallye. Ahogy egyre jobban Afrika belsejébe hatol a Fapados Dakar népes mezőny, úgy lesznek egyre szűkszavúbbak a csapatokról érkező – pontosabban csak csordogáló – hírek, információk.

Fenyő Gábor

– Iszonyatos napon vagyunk túl; eddig a szerdai etap volt talán a leginkább embert próbáló – adott villámgyors helyzetjelentést a kadarkúti származású Bakó Péter, a túra-kategóriában érdekelt „Melyik csapat” főnöke. – Az Atlasz-hegység lábainál mellékutakon kavarogtunk, hogy beérjük a mezőnyt. Alig lehetett haladni; rengeteg ember és állat, főleg kecske bóklászott az utaknak nevezett kitaposott ösvényeken.

A „Melyik csapat” mindenesetre időben beérkezett Tatooine-ba, vagyis sikeresen utolérték a többieket; sőt, még egy kis pihenés is belefért az idejükbe.
A Bagdi Csilla, Bakó Péter, Páldi Zoltán, Veszelovszki Dávid alkotta elszánt társaság pénteken kezdte meg küzdelmét a Nyugat-Szaharában, szombaton pedig – már ha persze nem jön közbe semmi – a világ hatodik legszegényebb országában, Mauritániában autóznak majd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!