Sport

2009.01.17. 20:32

Két nap alatt Barcelonába szeretne érni a „Melyik csapat”

Szombaton délelőtt Budapesten a Parlament elől elrajtolt a IV. Budapest-Bamako Rallye; az igencsak népes – és végsőkig elszánt – mezőnyt több mint 250 csapat alkotja. A magyar szervezésű afrikai flúgos futamon többen próbálnak szerencsét, mint a Dél-Amerikában most zárult Dakar Rallyen...

Fenyő Gábor

– Azt nem merem állítani, hogy a legjobb előjelekkel vágtunk neki a nyolcezer kilométeres Fapados Dakarnak – mondta a kadarkúti származású Bakó Péter, a „Melyik csapat” főnöke. – Bagdi Csillának iszonyatosan sajog a térde, izomlázzal küszködik, Páldi Zoltán lábon kihordott egy tüdőgyulladást, Veszelovszki Dávidot pedig fogfájás gyötri; ráadásul utóbbinak otthon maradt az oltásos sárga könyve, amit úgy küldenek majd utánunk. Egyedül csak én vagyok gyanúsan egészséges...



A „Melyik csapatot” nem sokkal este nyolc előtt az olasz határnál, a magyar fővárostól jó 500 kilométerre értük utol telefonon. A társaságra ekkor még vagy 400 km-nyi autózás várt a bolognai szálláshelyig. Úgy számolták, hogy valamikor hajnali egy és kettő között érkeznek meg. Mindenesetre nem sokat pihenhetnek, hiszen vasárnap a Bologna–Barcelona közti több mint ezer kilométeres távot vállalják be.
A terveik szerint Bamakóban megválnak majd a Mitsubishi kisbusztól, amelyet megpróbálnak helyieknek eladni. A csapat három tagjának megvan a repülőjegye vissza Budapestre; a negyedik, Veszelovszki Dávid viszont egyénileg – stoppal, teveháton, stb. – próbál meg hazatalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!