Sport

2010.04.03. 08:34

A tisztes helytállás a cél Szolnokon

A Szolnoki Olaj–Kaposvári KK kosárlabda-mérkőzést a Sonline.hu 18 órától online közvetíti.

Kun Zoltán

A bajnoki cím egyik várományosához utazik szombaton a Kaposvári KK együttese. Az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokság 25. fordulójában a Tisza-ligeti sportcsarnokban vendégeskedik a Kaposvári KK 18 órától.

Finoman szólva sem a kaposváriak a csata esélyesei. A kiváló játékosállománnyal rendelkező – nem titkoltan kiemelt költségvetéssel gazdálkodó – szolnoki gárdával jelen helyzetében nincs egy súlycsoportban a Kaposvári KK. Oroszék helyzetét betegségek és sérülések hátráltatták az elmúlt hetekben. Pont akkor, amikor a szezon legfontosabb mérkőzéseit vívta a kaposvári együttes. Fekete Ádám vezetőedző egyszer sem tudott komplett alakulattal kiállni, ráadásul a heti edzésmunkát is behatárolta a sok hiányzó kiválása.

A legjobb nyolc közé jutás már csak matematikai képletek formájában létezik, hiszen ahhoz a további reményhez Szolnokon kellene nyerni. Ez csak az Atomerőmű csapatának sikerült eddig a pontvadászat során. A második helyen álló alföldiek utolsó hazai bajnokijukat játsszák az alapszakaszban és mindent elkövetnek, hogy győzelemmel örvendeztessék meg szurkolóikat.

A kaposváriaknál térdsérüléssel bajlódó Hendlein Roland továbbra sem játszik, de biztosan nem lép pályára Soós Gábor sem.



– A Sopron elleni Magyar Kupa visszavágó után kiderült, hogy elszakadt a szalag az ujjamban – mondta lapunknak Soós Gábor. – Minimum három hétig pihentetnem kell, ráadásul a kezemre is várhatóan az eddiginél nagyobb rögzítőkötés kerül.
Rossz hír, hogy a szintén beteg Dávid Gergely pályára lépése is kérdéses.

A találkozót a Sonline.hu 18 órától élőben közvetíti!

A Kaposvári KK várható kezdőcsapata
Kaposvári KK: Matija Ceskovic (horvát, bosnyák), Vojvoda Dávid, Larry Welton (amerikai), Kováts Róbert, Orosz László.

Ezek is érdekelhetik