Sport

2011.09.30. 09:28

Végzetes sérülés? Valovics furcsa igazolása Kiskunhalasra

A Siófok KC- Galerius Fürdő korábbi kézilabdázója Valovics Nóra februárban jelentette be, hogy súlyos sérülése miatt kénytelen befejezni pályafutását. Néhány hónap elteltével meglepetésre újra az élsport, pontosabban a Kiskunhalas mellett döntött…

z.k

Az év elején írtunk arról, hogy Valovics Nóra súlyos sérülése miatt felhagy a játékkal, többet már nem öltheti magára a balatoniak mezét, melyben két szezon alatt 39 bajnokin 131 gólt lőtt.

A siófokit valóban nem, a kiskunhalasit viszont úgy tűnik igen, ugyanis az átlövő az első osztály újoncával készül. Ennek nincs is akadálya, hisz 2012-ig kötötte volna szerződés a siófokiakhoz, amit épp a súlyos sérülésére hivatkozva, a kezdeményezésére, közös megegyezéssel felbontottak februárban.
– Igen, valóban Kiskunhalason kívánom folytatni – mondta Valovics Nóra, pályafutása befejezésének bejelentése után mintegy hét hónappal. – Most sem vagyok egészséges, továbbra sem jó a térdem, de a saját felelősségemre úgy döntöttem újra elkezdem a játékot.Arra a kérdésre, hogy ezzel a döntéssel nem lesz népszerű Siófokon annyit válaszolt: örül, hogy beszélnek róla a városban. - Pályafutásom siófoki szakaszát lezártam - tette hozzá.

Akár „kis Siófoknak” is nevezhetnénk a Kiskunhalast, hisz a balatoniak korábbi edzője Varga József mellett a Barna, Sterbik, Scholtz hármas után most már – nem első alkalommal - Valovics is a halasiakat választotta… Az már más kérdés, hogy utóbbi „klubváltása” után a siófoki egyesület vezetői és annak szurkolói – és talán a hazai kézilabda társadalom - egyaránt átverve, illetve a klub vezetői még megkárosítva is érezhetik magukat. Az üggyel kapcsolatban Fodor János, a Siófok KC tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, de annyit elárult: lesz folytatása a történteknek…

Ezek is érdekelhetik