Sport

2011.11.26. 19:59

Tisztes vereség a bajnokesélyes Székesfehérvár otthonában

Székesfehérváron szenvedett vereséget a Kaposvári KK a férfi kosárlabda-bajnokság nyolcadik fordulójában.

Sonline

Albacomp Fehérvár–Kaposvári KK
84–71 (26–10, 22–22, 16–17, 20–22)

A bajnokság nyolcadik fordulójában a bajnokesélyes Albacomp Fehérvár együtteséhez látogatott a Kaposvári KK csapata. A zsinórban három győzelmet arató, nyolcadik helyen álló somogyiak szerettek volna egy jó meccset vívni a Dzunics-legénység otthonában. A székesfehérváriak számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény, miután a hazaiak mindenképp meg akarták őrizni dobogós helyezésüket.

Ennek megfelelően rajtoltak. Chism és Hollis pontjaival azonnal vezetést szereztek, és Simon büntetői is sikeresek voltak. J. Wilson triplája jelentette az első vendégpontokat, ám ezt nem sok követte az első játékrészben. Hollis tarthatatlan volt, elsősorban neki köszönhette az Alba, hogy nagyon hamar közel húszpontnyira tornázta előnyét.

A nagy hátrány ellenére nem adta fel a küzdelmet a Kaposvári KK, a félidő végéig a magára találó Lekli, Fey duó vezérletével sikerült ugyan tízig zárkózni, de vége Simonéké volt. Az első húsz percben Raiviót és J. Wilsont is nagyon nehéz helyzetben volt a keményen védekező székesfehérváriakkal szemben.

A nagyszünet után repülőrajtot vett az Alba és újra elhúzott. Raivio kezdte meg a pontgyártást, ezzel ismét a tízes határ felé közelített a Kaposvári KK, melyet ugyanő lépett át egy büntetővel. A vége az Albának sikerült jobban és így érvényesítette a papírformát.



Vodafone Sportcentrum, 1500 néző. Vezette: Györffy, Török, Surányi.
Albacomp Fehérvár: Simon B. (10), El-Amin (14/6), Hollis (12/3), Keller Á. (16) Chism (22). Csere: Hendlein (4), Bódi (4), Supola (2). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Kaposvári KK: J. Wilson (8/6), Raivio (19/3), Szőke (6/3), Lekli (8), Fey (18). Csere: Koma (2), Kiss K. (-), Kovács S. (6), Kutasi (-), Bíró (4). Vezetőedző: Fekete Ádám.
Jók: Keller Á., Chism, El-Amin, illetve Lekli, Raivio, Fey.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!