Sport

2013.03.09. 16:20

Fehérorosz válogatott irányítót igazolt a Csurgói KK

Fehérorosz válogatott irányító érkezik a nyáron a férfikézilabda NB I-ben szereplő Csurgói KK csapatához. Barys Pukhouski az SKA Minszk csapatától igazol a somogyi együtteshez.

cskk.hu/Sonline

Alberto Aguirrezabalaga Garcia után újabb igazolást jelentett be a Csurgói KK vezetése: hivatalossá vált, hogy Csurgón folytatja pályafutását a fehérorosz Barys Pukhouski. A válogatott irányító eddig hazájában, az SKA, valamint a Dinamo Minszk csapataiban szerepelt. A jelenlegi bajnokságban – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – a harmadik helyen áll az együttesével, négy ponttal lemaradva a Bajnokok Ligájában 16 közé jutó Dinamo, és egy ponttal az EHF-kupában induló Meshkov Brest mögött.



Az eddigi 14 mérkőzésükön 115 gólt ért el, amivel a góllövőlista második helyét foglalja el, igaz, négy mérkőzéssel kevesebbet játszva az éllovasnál. A 26 éves játékos nemzetközi fronton (Bajnokok Ligája, EHF-kupa, Challenge Cup) 243 gólnál jár. A fehérorosz válogatott színeiben a januári, spanyolországi világbajnokságon 96 percet töltött a pályán, és ez idő alatt hatszor talált be az ellenfelek kapujába.
Barys Pukhouski és a Csurgói Kézilabda Klub kétéves szerződést kötött egymással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!